Напишете дума/думи за търсене

Как да развием своята мъжка енергия, за да постигнем целите си

Вие сте креативен, идеалистичен и мечтателен човек, но срещате трудности при постигането на целите си. Имате много идеи и таланти, но ви е трудно да ги реализирате. Може причината да е в това, че не знаете как да развиете и да се възползвате от мъжката си енергия. Това е стремежът към действие и решение, който живее във всички нас.

И не е въпрос на пол. Във всяко човешко същество има две противоположни, но допълващи се тенденции на мъжката и женската енергия. Въпреки това е обичайно за жените (поради техните собствени роли на пола) да изпитват повече трудности при свързването със своята активна, твърда, дисциплинирана и сигурна страна.
Това едва ли е изненадващо, тъй като тези видове характеристики не са склонни да се насърчават по време на детството на момичетата. А жените, които ги проявяват, често са заклеймени като арогантни и властни. Това може да породи страх от отхвърляне заради възприемането на тези съществени обществени нагласи.

Въпреки това, ако искаме да напредваме, да бъдем успешни и да живеем в хармония, всички ние трябва да се научим да интегрираме и балансираме и двете енергии.

Мъжката енергия (както и женската) е архетип. Това е представяне на определени умствени и емоционални характеристики и поведенчески тенденции. Мъжката енергия е свързана с логиката, действието и твърдостта. Тя е ориентирана към успеха, проактивна, решителна и конкурентна енергия.
Женската енергия е свързана с емоционалност, сътрудничество, поток и възприемчивост, докато мъжката е свързана с рационален анализ, индивидуализъм и решителност.

За да постигнете цел или да осъществите проект, имате нужда от двете енергии. Имате нужда както от размисъл, така и от оригиналност, от дисциплина и действие.

Ако отхвърлите мъжката си енергия, вашите идеи, мечти и цели вероятно ще останат неосъществени. Това е така, защото няма да намерите сили и решение да ги започнете, камо ли да постигнете резултати.

Ако се идентифицирате с тази ситуация, ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да развиете своята мъжка енергия.

Как да развиете своята мъжка енергия
На социално ниво определени характеристики на мъжката енергия се насърчават и възнаграждават, но в негативна форма. Въпреки това тези качества на прекомерен индивидуализъм, конкурентоспособност, която унищожава другите, и липса на емпатия не са правилният начин.

За да постигнете целите си и да го направите в хармония, трябва да прегърнете по-леката страна на мъжката енергия ето така.

1. Научете се да си поставяте цели
Определете по логичен начин каква е вашата цел и какви стъпки трябва да следвате.

Стъпете здраво на земята и се заемете с тази по-практична и по-малко творческа задача. Напишете го писмено, ако е необходимо. Мъжката енергия ви подтиква да имате посока и да сте наясно със следващите стъпки, които ще предприемете. Организирайте се и започнете веднага.

2. Предприемайте действия и вземайте решения
Съвсем естествено е да изпитвате страх и съмнение, когато става въпрос да стартирате нещо, особено ако женската ви енергия преобладава във вас. За да прекъснете тази инерция, действайте сега, дори и да се чувствате несигурни. Направете първата стъпка, която сте измислили за себе си, със смелост и без колебание. Когато започнете да се движите напред, ще станете по-решителни и уверени.

Бъдете проактивни. Не чакайте идеалния момент, когато държите всичко под контрол или имате някого, който ви държи за ръка. Вземете решения, направете промени и продължете решително напред. Ако се провалите, може да пренастроите плана си и да се поучите от опита, но не си позволявайте да останете парализирани. Самият акт на предприемане на действие ще ви даде тласъка, който сте чакали.


3. Упорствайте и се дисциплинирайте
Ако не сте развили своята мъжка енергия, може да се окажете увлечени от самодоволство. Наистина чувството, че вече правите достатъчно и сте твърде небрежни към себе си, често е извинение да не полагате усилия. Но ако възприемете това отношение, е много вероятно никога да не постигнете целта си. Вероятно ще започнете множество проекти, но няма да завършите нито един от тях.


Да постоянстваш и да се дисциплинираш, означава да се ангажираш с това, което знаеш, че трябва да направиш. Това означава да стоите твърдо пред лицето на всеки мързел и демотивация, които могат да възникнат по пътя. Оставете настрана емоционалната си част, която действа въз основа на вашите желания и предпочитания, и започнете да изпълнявате ангажимента, който имате към себе си.

4. Не се страхувайте да се състезавате
Възможно е да не сте склонни да преследвате целите си от страх какво другите могат да си помислят за вас. Може би се страхувате да не бъдете заклеймени като амбициозни и егоистични. Мъжката енергия обаче ви кани да се доверите на вашите планове и способности и безстрашно да разкриете това, с което може да допринесете. Насърчава ви да сте наясно със стойността на вашите предложения, така че да може да ги предадете на околните без колебание.

Ако искате целите ви да се материализират, трябва да може да се състезавате, да си давате приоритети и да действате индивидуално, без да се чувствате виновни. Не забравяйте, че това не означава да навредите на някого и не ви прави лош човек.

Накратко, развиването на вашата мъжка енергия означава да си позволите да изразите своя потенциал за решителност, самоувереност и стремеж, които живеят във всички нас. Прегърнете своята рационална, решителна и дисциплинирана страна. Това ще гарантира, че креативността, която притежавате, ще даде плод.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X