Напишете дума/думи за търсене

10 клишета, които наистина ще променят живота ни

Има менажерия от стари поговорки, с които всички сме израснали.
Родителите ни са ги циментирали в главите от детство, а приятелите ни ги използват, за да ни успокояват, когато ни е трудно.
Някои от фразите, изброени по-долу, може да изглеждат клиширани или надценени на пръв поглед, но ако ги анализираме, те наистина ще дадат различна перспектива за нас.

1. "И това ще мине."
Вашата баба несъмнено е избродирала тази фраза в мозъка ви с куките за плетене, но има добра причина за това. Спомнете си как всяко изпитание и премеждие, с което сте се сблъскали в даден момент от живота си, всъщност е преминало.
Страданието е само временно.

2. „Отнасяйте се с другите така, както искате да се отнасят с вас.“
Това е много повече от някаква изтъркана реплика от книга за самопомощ. Тя обхваща един основен закон на живота: Законът за привличането.

Отношението към хората по грациозен, любезен начин по същество е излъчване на признателност към Вселената. Това усещане за доброта на свой ред ще се върне при вас като бумеранг по един или друг начин.

Разбира се, от решаващо значение е да бъдете внимателни към околните, независимо каква е наградата, но винаги помнете, че жънете това, което сте посели. Трябва да вложиш добро, за да получиш добро.


3. "Не плачете за разлятото мляко."
Размишляването върху неща, които не може да контролирате, няма да промени твърде много резултата, тъй като млякото вече е разлято. Вместо да оплаквате неща, които не може да промените, позволете на злополуките и грешките да ви направят по-силни.

Спрете да се чувствате зле за себе си в този миг, за да се подобрите сега. Винаги ще има повече възможности да се представяте по-добре, да се стараете повече и да бъдете по-добри. Вместо да се оплаквате от вчера, насочете цялата си енергия към превъзходство в бъдещето.

4. „Такова е, каквото е.“
Вие сте единственият човек, който контролира живота си. Така че или променете реалността си, или изиграйте картите, които са ви раздадени. Изборът е ваш.

5. „Красотата идва отвътре“.
Със сигурност е глупаво е да изглеждате като милион лева, но това как се държите в крайна сметка да определя характера ви.
Може да сте достатъчно красиви, за да спрете трафика по улицата, но ако сте ужасен, съсипващ живота на околните човек, рано или късно светът ви ще се срине под носа ви.

Стремете се да бъдете толкова красиви отвътре, колкото сте отвън, и не само ще привлечете съмишленици, но и ще поддържате отношения с тях.

6. „Делата говорят по-силно от думите.“
Думите са напълно лишени от смисъл, освен ако не са подкрепени със съответните действия.

7. „Доверете се на инстинктите си.“
Ако влезете в стая и почувствате, че стомахът ви се свива от присъстващата тълпа, има вероятност това да не е сушито, което току-що сте хапнали на обяд. Слушайте тялото и ума си. Те са двата ви най-огромни показателя за това кое е правилно и кое грешно.

8. „Знайте цената си.“
Спрете да гледате на това като на изтъркана фраза, за да оправдаете високите си стандарти. Преди всичко трябва да бъдете своите най-добри защитници и да осъзнаете пълната степен на вашата стойност като личности.

След като осъзнаете колко сте ценни, ще осъзнаете своето величие. Не позволявайте на никого да ви казва, че не струвате нищо.

9. "Учете се от грешките си."
Всички бъркаме. Просто такъв е животът. Когато изпуснем топката, може да се върнем назад, да разпознаем точно къде сме я изпуснали и да я вземем отново.
Спрете да правите едни и същи не толкова страхотни неща. Престанете да се самосъжалявате и оплаквате.

10. "Пребройте благословиите си."
Наблюдавайте света около вас. Гледайте новините, следете какво се случва наблизо и далеч и отделете поне едно микроскопично късче от деня си, за да се похвалите колко сте късметлия.
Без значение откъде идвате или в какво вярвате, благодарете на Вселената за всичко, с което ви е дарила. Не само ще се почувствате изпълнени, но и ще започнете да привличате повече неща, за които да сте благодарни.

Прекланяйте се пред всичко, което имате. Животът е хубав, семейството е безценно.

Това, че живеем в този век, не означава, че тези стари поговорки трябва да останат в миналото. Има причина горните фрази да са толкова популярни, защото имат значение. Използвайте ги и се обичайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X