Напишете дума/думи за търсене

5 мита за умните жени

На първо място искам да уточня, че не съществува точна дефиниция за това кой е умен. Съществуват различни видове интелигентност. Това което е наш дефицит в една сфера от живота компенсираме с умения в друга.

За мен лично умна е жената, която умее да поема отговорност за действията си, подрежда умело приоритетите си, самокритична е. Тя е информирана и образована и умее да комуникира успешно с хора на различни нива на култура, успява да се постави на мястото на другия за да приеме или обори чуждата гледна точка.

Такива жени се открояват от тълпата и предизвикват интерес, но често и неразбиране. Кои са най-често срещаните погрешни схващания, свързани с тях?

1. Умните жени са кариеристки

Да, много от тях са. Интелигентните хора имат нужда да се развиват и да се учат непрекъснато. Успехът в кариерата често е последица от тази нужда за развитие, но не е задължително приоритет. Умните жени могат да пренасочат амбициите си в различни сфери от живота в зависимост от това какво мислят, че ще ги направи щастливи, а ако не са на прав път винаги са способни да се преориентират.

2. Умните жени са властни

Някои властни жени са умни но не мисля, че има задължителна връзка между тези две качества. В същност бих казала, че една умна жена е много по-способна да даде криле на своите близки – да изисква от тях същия стремеж за развитие, който движи нея самата. Умната жена би позволила на хората около нея да сгрешат, защото тя знае, че собственият опит е най-добрия учител. Умната жена е лидер, а не шеф.

3. Умните жени не са сексуални

Както и умните мъже, умните жени имат по-широк спектър от достъпни за тях удоволствия. Те се наслаждават на работата си, на пътуванията, на успехите, хубавата храна, както и на добрия секс. Умните хора не правят секс с първия, който си поиска, но това не ги прави по-малко сексуални.

4. Умните жени не искат да станат майки и домакини

Ако една умна жена си постави за цел да бъде добра майка и домакиня и намира смисъл в това, тя ще го направи. Може това да не е типична картинка, защото умната жена не би си позволила да стане финансово зависима. Но много умни жени избират временно да се отдадат на дома, защото знаят, че при нужда винаги могат да бъдат финансово независими. Ще разпознаете умната домакиня по това, че тя не се фокусира над едно нещо и не си губи времето. Поема инициативата, учи нови неща непрекъснато и развира интересите си. За всеки е очевидно, че не зависи от половинката си, въпреки, че печели пропорционално по-малко. Готова е за броени седмици да се върне в професионалния свят, защото контактите и квалификациите й не намаляват с времето.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X