Напишете дума/думи за търсене

9 неща, които слабите мъже казват, за да свалят силните жени

След като обсъдихме подробно признаците на слабите и несигурни мъже, нека се задълбочим във фразите, които те използват, за да унижават силните жени.

1. „Защо винаги си толкова емоционална?"
Фразата, която пронизва сърцето, когато ви бъде отправена в уязвим разговор. Това е като удар в корема. Изведнъж емоциите ви се обезсилват и се използват срещу вас, сякаш има нещо нередно в това да сте във връзка с чувствата си. Няма абсолютно нищо лошо в това да си емоционален. Емоциите са това, което ни прави хора. Така че следващия път, когато някой се опита да ви унижи, казвайки това, не забравяйте, че той греши и вашите чувства са основателни.

2. „Ти си твърде амбициозна за жена."
Може ли да повярвате, че мъжете все още казват това? Сякаш очакват всички жени да да изглеждат красиви, без да имат собствени мечти или стремежи. Тази фраза има за цел да намали вашите цели и стремежи, като намеква, че трябва да се придържате към това, което обществото очаква от вас, вместо да следвате страстите си. Да, ама не. Ние отказваме да позволим на остарелите стереотипи да ограничават напредъка ни.

3. „Ти си жена и трябва да се придържаш към традиционните роли на пола."
Това вероятно е една от най-отвратителните и сексистки фрази, които слабите мъже използват, за да унижат силните жени. Тази фраза е просто още един начин слабаците от „силния" пол да се опитат да поставят жените в клетки и да ги хванат в роли, до които не са ограничени. Жените обаче вече не зависят от мъжете за своите нужди, желания и щастие; те могат много добре да се грижат за себе си.

4. „Ти си твърде чувствителна."
Все едно да кажеш на някого „Хей, чувствата ти нямат значение, така че просто се стегни и го преодолей." Вашите емоции са валидни и имате пълното право да ги изразите. Използвайки тази фраза, мъжете се опитват да игнорират жените, сякаш сме деца, които избухват в истеричен плач. Сякаш знаят, че нашите емоции имат сила и това ги плаши, така че избягват всякакви истински разговори за това.

5. „Явно си в цикъл."
И това е една от най-невежите фрази, които слабите мъже използват, за да унижават силните жени. Всъщност готино ли е да обвинявам за всичко хормоналния цикъл на жената или пропускам нещо? Да бъдеш пламенен и силен, не е резултат от хормони - това е интелигентност , увереност и решителност. Само защото отстоявате позицията си или просто защото отказвате да бъдете тормозени, това не означава, че сте цикъл.

6. „Ти просто мразиш мъжете."

Предположението, че когато една жена отстоява себе си, тя трябва да мрази мъже, е толкова абсурдно и честно казано, глупаво. Това е един от най-големите признаци на слаби и несигурни мъже; само те могат да кажат такива неща и да им се размине. Истинският мъж никога няма дори да мисли в тази насока. Предизвикателството на патриархалните идеологии и остарелите очаквания за това какви „трябва" да бъдат жените е необходимо за растежа и еволюцията.

7. „Ти си твърде независима за връзка."
Независимостта на жената никога не е нещо лошо, нито трябва да се използва, за да я засрами. Идеята, че жените могат да правят всичко сами, по някакъв начин заплашва връзката, е просто тъжна и остаряла. Не е изненадващо, че това е един от явните признаци на слаб мъж в едни романтични отношения. Вашата независимост не трябва да се използва срещу вас като червен флаг. Мъжете, които имат крехко его, винаги ще се опитват да свалят жените, особено силните, независими жени, които могат да стоят на краката си. Това означава, че сте завършена личност, която не разчита на някой друг да ви определя. Така че, ако някой мъж ви каже, че вашата независимост е недостатък, любезно му напомнете, че здравите партньорства процъфтяват при взаимно уважение.

8. „Ти си твърде упорита и напориста."
Определено едно от най-смешните неща, които казват слабите мъже. Да имаш силна воля и да отстояваш позицията си, е като да притежаваш суперсили. Това е, което ви дава сила да покорявате планини и да постигате величие. Така че вместо да се чувствате уплашени от това, може би вземете страница от книгата на решителните жени и открийте част от тяхната магия за себе си. Силата на волята не е нещо, от което трябва да се срамуваме; това е нещо, от което трябва да се страхувате (по най-добрия начин). Продължавайте да бъдете яростни и безапелационно силни, защото имате всичко необходимо, за да покажете на света колко невероятни сте.

9. „Ти просто търсиш внимание."
Това вероятно е една от най-дразнещите фрази, които слабите мъже използват, за да унижават силните жени, и е един от основните признаци на слаб мъж в една връзка. Този класически признак за мъжка слабост служи като опит за подкопаване на вашите постижения и намаляване на вашата стойност. Но познайте какво? Вие не търсите внимание, вие просто празнувате колко сте страхотни, а защо да не го направите? Защо не трябва да празнувате победите си? Подкрепата един друг е начинът, по който всички ние се издигаме и развиваме.

Време е да разпространяваме любов, а не омраза или негативизъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X