Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете правят по-малко орален секс от жените?

Жените правят орален секс по-често от мъжете, според проучване. Това несъответствие между половете е известно като орална сексуална разлика.

Много господа изискват орална стимулация на гениталиите си от техните партньорки, но не желаят да върнат услугата. И жените са по-склонни да извършват сексуални действия, за да угодят на партньорите си, дори ако актът не е реципрочен .

В проучване, публикувано в Canadian Journal of Human Sexuality, се съобщава, че повече жени (59%), отколкото мъже (52%) доставят удоволствие с уста на своите партньори. Въпреки че повечето участници оценили оралния секс като поне „донякъде приятен“, мъжете били значително по-склонни от жените да съобщават, че правенето на орален секс е много приятно (52 процента към 28 процента).

Всички изследвания по темата са категорични, че хетеросексуалните жени правят повече орален секс, отколкото получават.

6 причини, поради които съществува разликата в оралния секс

1. Мъжете очакват орален секс много повече от жените
Много от участниците в гореспоменатото проучване, казват, че изпълняват орален секс по-малко, отколкото получават, тъй като е „задължение на жената да угоди на своя мъж“. От друга страна, жените заявяват, че от тях се очаква да правят фелацио, но шансовете услугата да бъде върната са в най-добрия случай са малки към нищожни.

Изглежда, че жените са по-малко гласовити от мъжете, когато искат нуждите им да бъдат задоволени.

2. Медиите нормализират жените, които правят орален секс, но не и мъжете
Медиите играят основна роля при формирането на отношението към секса. Порнографията и игралните филми също са по-склонни да покажат жена, която целува гениталиите на партньора си, отколкото мъж, който е с глава, завряна между краката на жената.

Списанията за жени редовно обсъждат съвети за орален секс, които биха взривили ума на мъжа, но мълчат за техниките, които да угодят на жените. Това е послание, което младите мъже и жени са усвоили: че оралният секс с мъж е нормален, докато извършването на орален секс на жена е „срамно”, тайно и някак по-сексуално или по-интимно.

3. Митове за вагината
Има няколко мита за женските гениталии, които обезсърчават мъжете и възпират жените от орален секс. Идеята, че „вагините миришат на риба“, „оралният секс е содомия“ и „оралният секс е нехигиеничен“. Жените също са по-склонни да симулират оргазъм. Всички тези фактори допринасят за това защо съществува разликата в оралния секс между хетеросексуалните мъже и жени.

4. Убеждението, че оралният секс унижава
Редица мъже вярват, че извършването на орален секс е акт на подчинение. Следователно, те не искат да се чувстват осакатени, като извършат действие, което смятат за кастриращо ги като силния пол. Но те не са на същото мнение, когато стане дума жената да обработва с уста пениса им. Този двоен стандарт и незрялото вярване допринасят за това защо мъжете са по-малко склонни да правят орален секс.


5. Мъжете не харесват оралния секс
Някои жени смятат, че мъжете трябва да изпълняват оралния секс свободно, радостно и ентусиазирано, защото всъщност искат да доставят удоволствие на партньорките си, вместо да се чувстват задължени. Истината е, че някои праволинейни мъже мразят да го правят. Не че са егоисти, просто не обичат да извършват този акт на интимност.

Има и някои мъже, които го правят само за да зарадват половинката си.

За разлика от тях, жените са по-склонни да правят орален секс с
мъжките си половинки, дори ако не се наслаждават на акта, тъй
като са били социално обусловени да изпълняват желанията на момчетата.

6. Женската несигурност относно вагината
Някои жени не харесват оралния секс, тъй като смятат, че нещо не е наред с тяхната вулва или вагина. Толкова много жени се тревожат за миризмата, вкуса и формата. Дори когато мъжете искат да правят орален секс, много жени отказват, тъй като не могат напълно да се отпуснат и да се насладят на момента.

В немалко изследвания жените посочват, че не биха се чувствали комфортно да получават орален секс от партньор, освен ако току-що не са се изкъпали, поради чувството на самосъзнание относно начина, по който миришат. Това пречи на способността им да се съсредоточат върху собственото си удоволствие и довежда до чувство на безпокойство, когато получаването на орален секс е възможност за разкошен оргазъм.

Как да преодолеем разликата между оралния секс
За да премахнем празнината в оралния секс, имаме нужда от по-добро сексуално образование, необходимо е да развенчаем митовете за женските гениталии и удоволствието на жените.
Премахването на разликите в оралния секс може да ни помогне да постигнем равенство в удоволствията и да помогнем на жените да достигнат кулминацията. Кунилингусът е ефективен начин за улесняване на женския оргазъм, тъй като обикновено включва стимулация на клитора.

За съжаление, жените са принудени да изпитват повече срам или безпокойство относно своите гениталии – безпокойство, което многомилионната индустрия за женска хигиена използва. Само когато жените бъдат научени да не се срамуват от гениталиите си, те могат да започнат да искат и получават орален секс толкова, колкото мъжете.

За дамите, които искат да получат орален секс, е важно да изкажат своите нужди и да намерят партньор, който да се наслаждава на акта.

Време е да се научите, мъже!
По същия начин мъжете трябва да пораснат и да се образоват за женските гениталии. Митът за "лошо миришещата" вагина често се поддържа от незрели господа, които вярват, че дамите по-малко заслужават удоволствие, или от такива пораснали момчета, които не знаят, че повечето жени не достигат кулминация само от полов акт.

Има много мъже, които обичат миризмата на жена и се наслаждават на оралния секс. А за тези момчета, които не обичат да правят орален секс, вероятно е най-добре да си държат устата затворена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X