Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжът наистина иска деца?

Желанието на мъжа да има деца се тълкува от жените като знак за безусловна любов. Но дали всичко е толкова просто и ясно?

Ако мъжът иска дете от вас, той може да бъде воден от други скрити мотиви, а не от любов и желание да живее с вас.

Парадоксът е, че фразата „Искам дете от теб“ в никакъв случай не е 100% знак на любов, а още по-малко желание за поемане на отговорност.

Има две вариации на желанието за потомство, побиращи се във въпросите „Защо мъжът иска деца?” и „Защо мъжът КАЗВА, че иска деца?”

Виждате разликата, нали? Но сега няма да говорим за нея, а за защо мъжът иска деца? И тук също има два важни аспекта - защо мъжът иска да стане родител и защо мъжът иска дете от дадена жена?
За повечето мъже, които искат дете, вторият въпрос е по-подходящ, тъй като не всеки иска дете. И като цяло повечето господа не мислят за деца, докато не срещнат жената, която искат да им роди син или дъщеря, или и двете.

Но има мъже, които искат деца и точка. Причините обикновено са:


• любов към децата, добра способност за отглеждане на деца;

• семейните ценности идват от неговото родителско семейство, когато е положен силен положителен опит от живота в дома на мама и татко;

• несъзнавано желание да излекува детските травми, като даде на детето това, което на самия него му е липсвало в детството;

• убеждения, че правилният мъж трябва да иска и да обича децата (иска да изглежда добре в очите на околните);

• вярванията, че децата са най-важното нещо в живота и човек трябва да живее в името на децата;

• необходимостта от наследник;

• повишаване на социалния ми статус - аз съм баща на семейство;

• спазване на нормите на обществото
(да, мъжете също са притиснати от роднини и близки, които любопитстват кога ще имат внуци, братовчеди...). В този случай мъжът си повтаря, че е нормална личност, защото живее живота си според правилата, има деца, както трябва да бъде (както се казва - истинският мъж трябва да отгледа дете, да построи къща и да засади дърво.

• необходимостта да добави детинство и лекота в живота си - в края на краищата с децата може да тичате, да скачате, да играете, да летите с хвърчила, да се пускате по водни пързалки...

Не се учудвайте, ако срещнете мъж, който иска дете, но ви откаже тази „привилегия”, защото вече сте над 30, 35... В края на краищата такъв мъж не търси фантастична жена заради нейните качества, а надежден създател на неговите деца.

Толкова пресметливо и някак жестоко, нали?

9 родителски грешки, които може да съсипят бъдещето на детето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X