Напишете дума/думи за търсене

10 неща, от които всяка жена се нуждае, за да води здравословен начин на живот на физическо, психическо и духовно ниво

Намерете баланса, който вашият натоварен живот изисква.

Въпреки че днешната жена има повече информация от всякога за това как да бъде щастлива и здрава, може да бъде малко непосилно да наваксате с безкрайните съвети.

Съвсем разбираемо е твърде многото информация да ни кара да се чувстваме объркани и пренаситени.
За всяка жена е лесно да изгуби от поглед собствения си автентичен път и това, от което се нуждае, за да води удовлетворяващ, балансиран и щастлив живот.

Кои са 10 неща, необходими и за това?

Секс
Изследванията показват, че активният сексуален живот намалява депресията и тревожността. Освен това правенето на секс повишава самочувствието, намалява стреса, подобрява качеството на съня и засилва цялостната имунна система.

А когато достигнете оргазъм, се освобождава окситоцин (свързващият хормон) и се появява амнезичен ефект, който може да продължи до пет часа. Така че отдайте се на ласки.

Сън
Спете. Цялото ви благополучие (включително вашите взаимоотношения) зависи от това. В изявление на Американската асоциация по съня се казва, че „лишаването от сън е опасно. Лишените от сън хора, които са тествани чрез използване на симулатор за шофиране или чрез изпълнение на задача за координация око-ръка, се справят толкова зле, че дори и по-лошо от тези, които са в нетрезво състояние“.

Упражнение
Повишаването на сърдечната честота и отделянето на пот са чудесен растеж за мозъка. Редовните аеробни упражнения прекрояват мозъка ни за върхова производителност, като намаляват стреса, повдигат настроението и изострят интелекта.

Свързващи отношения
Всички сме социални животни и жадуваме за положителни и свързващи взаимоотношения. Здравословната връзка помага за повишаване на увереността и способността на човек да расте като издръжлив човек.

Така че, ако най-накрая се радвате на здрава, любяща и стабилна връзка, това преживяване може да измести старите негативни вярвания на мозъка, позволявайки осезаема промяна в същността ви.

Стимулиране на умствената дейност
Точно както упражненията и сънят са градивни елементи за вашия мозък, така е и със стимулирането на ума. Независимо дали става въпрос за работа или хоби, свързано с творчество, използването на ума ви за изпълнение на конкретни целеви задачи не само помага на влакната на мозъка да се свържат по-дълбоко, но ви помага да се чувствате завършени като човешко същество.


Време за игра
Децата не са единствените, които имат нужда от време за игра — на възрастните също им трябва.
Кога за последен път се изгубихте толкова в момента, че нищо друго няма значение? Да си оставите време да бъдете креативни и спонтанни и да се потопите в нови и иновативни преживявания е от съществено значение за човешкия дух и дава на човек усещане за баланс в живота.

Физическо докосване
Не става отново дума за секс, а за прегръдка, грижовно стискане по рамото, държане на ръката.
Ние се раждаме с нуждата да бъдем докосвани. Ако бебето или детето не се държат или гушкат достатъчно, то няма да процъфтява. Топлото, безопасно докосване освобождава окситоцин, както и намалява нивата на хормона на стреса кортизол.

Общност
Има причина за старата поговорка „Трябва село“. Подобно на децата, всички ние се нуждаем от село или с други думи от общност, която ни помага да се почувстваме част от нещо, да ни даде чувство за принадлежност.

Ние всички сме социални животни, следователно нашата ценност се укрепва от подкрепата на екип, племе, село или група. Да бъдеш част от общност чрез споделени интереси (работа, религия, спорт, клуб) е това, което носи най-голям смисъл в живота ни.

Време за презареждане
Точно както батерията се нуждае от презареждане, така и вие го правете по най-простия начин. Не, няма да се превърнете в безмозъчна пихтия, ако се заредите с гледане на любимия си сериал или отгърнете качествено списание.

„Безсмисленият“ престой в нищото, за да се отпуснете, е също толкова важен за вашето благополучие, колкото всичко останало. Не забравяйте, че всичко е въпрос на умереност.

Наблюдаващо его

Това означава да отделите време, за да се разберете и наблюдавате. Без връзка с вас е невъзможно да живеете живота си по удовлетворяващ начин.

Как може да научите какви са нарастващите ви нужди, без наистина да ги разбирате? Как може да се научите да се доверявате на инстинктите си и да вземате решения, без да се замисляте какво провокира дадено ваше поведение?

Да се ​​научите удобно да наблюдавате собствените си стъпки в света, е един от най-безценните подаръци, които може да си подарите и няма по-добро време от сега.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X