Напишете дума/думи за търсене

Ефективни съвети за красива фигура

Да си признаем, че всички в един или друг момент сме си давали обещания как ще започнем да тренираме, ще се храни по-здравословно, ще бягаме всяка сутрин, ще вдигаме тежести всяка вечер, ще ходим на работа пеша и ще караме колело из целия град...

Според проучвания на университета в Скрентън 92% от хората, които си поставят за цел самостоятелна промяна, не успяват да я постигнат, отказвайки се на първия или втория месец.

Когато става въпрос за резолюции, свързани със здравето, човек никога не трябва да се отказва. Така че, за да ви помогнем да стартирате ефективен план за тренировка и наистина да се придържате към него, открихме няколко ефективни трика, които може да опитате.

Поставете си реалистични цели
Измислете постижима цел и забравете за мисленето „всичко или нищо“. Поставянето на реалистични цели е ключов фактор, когато става въпрос за оздравяване и красиво тяло.

Започнете с малки стъпки
Колкото по-амбициозна е целта, толкова по-голяма е вероятността да я откажете. Правенето на 2-часова тренировка 5 пъти седмично звучи невероятно, но е по-добре да започнете с по-кратки и бавни темпове, за да не се чувствате зле от неизбежния провал. Ако сте начинаещ, започнете с тежести от 1,5 кг, а не с 5 кг.

Намерете спорт и упражнения, които ви харесат
След тренировка тялото отделя ендорфини - „чувствам се добре“ химикали. Но ако почувствате, че ще умрете след всяко спортуване, тогава тези ендорфини и блаженството имат твърде висока цена. Намерете вида физическа активност, която наистина ви доставя удоволствие - джогинг, пилатес или танци.

Водете дневник
Проучванията сочат, че хората, които следят физическата си активност и загубата на тегло, имат по-добри резултати. В крайна сметка, постигането на целите ви за тренировка не е в числата, а в напредъка, който постигате всяка седмица.

Преборете третата седмица
Само 58,4% от всички резолюции за Нова година продължават 4 седмици и хората са склонни да се откажат между 2 и 3 седмица. Помнете това следващия път, когато почувствате, че не ви се ходи в спортната зала. Преживейте трета седмица и скоро ще стане много по-лесно.

Не пропускайте загряването и „охлаждането”
За да се почувствате енергизирани и в тонус след интензивна тренировка, не забравяйте да загреете преди и да се „охладите” след упражнения. Това също ще ви помогне да избегнете изкълчвания на глезените и да намалите болезнеността на мускулите.

Наградете се
Последните проучвания показват, че хората постигат целите си за физическа активност по-лесно, ако им бъде даден стимул. Но не трябва да е награда, свързана с пари. Опитайте да се възнаградите с любимия си здравословен десерт, но стойте далеч от парче торта.

Намерете си другарче
Изследователите предполагат, че хората се справят по-добре, когато превръщат физическите упражнения в социално взаимодействие. Тренировките ви ще бъдат толкова забавни, ако включите приятелите и семейството си. Отидете на разходка, присъединете се към някакъв танцов клас или карайте колело с децата си. По този начин времето, прекарано с любимите ви хора, не само ще донесе топли спомени, но и ще осигури здравословни упражнения.

Не прекалявайте
Докато физическата активност е задължителна за тези, които искат да останат във форма и да бъдат здрави, тренировките могат да бъдат опасни, когато се стигне до крайност. Дори и да сте си поставили амбициозна цел да постигнете мечтаното тяло, определено включете дни за почивка. Не тренирайте едни и същи мускули ден след ден.

Направете го навик
Ако намерите начин да направите спортуването част от сутрешната си рутина, ще започнете положително деня си и ще повишите производителността. Най-добрият начин да се придържате към плана си за тренировка е да я направите вашето хоби и новата ви страст. Упоритостта и усилената работа скоро ще ви осигурят здравото и красиво тяло, за което винаги сте мечтали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X