Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, ако плуваме 3 пъти седмично

Плуването може да е вашият билет за здраво тяло и душа, независимо от вашата възраст. Не само може да ви даде тонус, но също така помага на хора в депресия, тъй като при него се отделят ендорфини, които предизвикват положителни чувства. Но това не е единственото бонус, което плуването носи след себе си.

1. Белите дробове работят по-добре

Редовното плуване може да бъде добър начин за укрепване на белите дробове. То има предимство пред йогата, когато става дума за подобряване на функцията на тези органи. Това е така, защото плуването е в състояние да увеличи мускулната еластичност на белите дробове и гърдите.

2. Ставите стават по-силни

Тъй като плуването поддържа почти 90% от теглото ви, това е перфектният вид упражнения за хора, които изпитват ставни болки, причинени от артрит. Редовното плуване може да ви помогне да намалите риска от влошаване на това заболяване, укрепвайки мускулите около ставите си.

3. Заздравява гърба

Ако страдате от хронична болка в гърба, тогава плуването може да усили мускулите в тази част на тялото, облекчавайки болката, тъй като теглото се „сваля” във водата.

4. Гори калории

Плуването 3 дни в седмицата може да бъде фантастичен начин да изгорите излишните калории, като същевременно укрепвате мускулите си. Може да изгорите 500 калории за 30-минутно плуване, което всъщност е двойно повече от това, което бихте изгорили, ако ходите, което го прави идеалното упражнение с ниско въздействие за ежедневието ви.

5. Забавя процеса на стареене

Според едно проучване плуването между 3-4,5 км от 3 до 5 пъти седмично забавя процеса на стареене, не с години, а с десетилетия. Това отчасти се дължи на мускулната сила на хората, които редовно плуват, ключова част от процеса на стареене и влошаването на физическото здраве.

6. Сънят е по-качествен

Плуването също прави чудеса за вашия ум и сън. То е едно от ключовите упражнения, подпомагащи борбата с безсънието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X