Напишете дума/думи за търсене

Какво става в тялото, ако ядем броколи често

Наричат броколито оригиналната суперхрана. Има хора, които го обожават, и такива, които не намират за достатъчно привлекателен този зеленчук, за да го включат в менюто си.

Дори и да не е любимо на всички, броколито не бива да се игнорира. То има вълшебни ползи за здравето, които не бива да се пренебрегват.

По-малко бели коси

Ако всяка седмица забелязвате все повече бели косми в косата си, тогава веднага включете броколито в хранителния си режим. То е пълно с мед и витамините C, B12 и B9 – нутриенти, които подобряват кръвоснабдяването на скалпа, което спъва побеляването.

По-здрави венци

Устното здраве става все о-разклатено с годините. С течение на възрастта доста хора развиват пародонтоза, която може да държите на каишка и с консумацията на броколи. Витамин С помага за заздравяването на повредените тъкани в тялото.

По-лесно ходене по голяма нужда

Всички знаем, че консумацията на повече фибри е ключът към здравето и добрата форма. В една порция брокяоли се съдържат 5,1 г разтворими и неразтворими фибри, които помагат против констипацията и намаляват холестерола.

И още нещо

Дори и броколито да не е предпочитана гарнитура за вас, веднъж намерило място във вашите рецепти, този зеленчук ще ви покаже колко пасва на различни типове ястие.

Внимавайте обаче ако страдате от Хашимото. Този зеленчук в суровата си форма не е препоръчителен за вас, но след термична обработка може да се консумира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X