Напишете дума/думи за търсене

12 неща, които диетолозите препоръчват за отслабване

Отслабването се превърна в основната грижа на по-голямата част от днешното население на Земята. Има толкова различни упражнения и различни видове диети, от които да избираме. Въпреки това няколко пакетчета чай или сбогуване с любимата ви храна може да не са всичко, от което се нуждаете, за да свалите онези досадни килограми.

Какво съветват диетолозите?

Увеличете хранителното разнообразие
Кой каза, че трябва да се откажете от любимата си храна? Нищо подобно. В чинията ви трябва да има разнообразни зеленчуци или някакви ядки. Ако се лишавате от любимата си храна, това в крайна сметка ще стане причината да се отдавате на храните, които не бива да докосвате, за да си набавите нужната енергия.

Гледайте порциите
Количеството, качеството и порциите са много важни. За да заситите глада си, сервирайте си плодове или някои препечени зеленчуци, така че желанието ви да ядете повече да не разваля режима ви на хранене. Опитайте да контрастирате цвета на храната в чинията, защото цветният контраст ще ви помогне да осъзнаете количеството, което поглъщате.

Сънят не е за пренебрегване
Не пропускайте тези скъпоценни часове сън само за да прекарате допълнителни 60 мин във фитнеса. Спането по-малко от 7 до 9 часа на нощ повишава хормона на глада грелин и намалява хормона на ситостта лептин. Липсата на сън също пречи на контрола на импулсите, което прави по-малко вероятно да се придържате към избор на здравословна храна и размери на порциите на следващия ден. По-малкото количество сън от необходимото също повишава нивата на кортизола, което кара тялото да преяжда, за да се зарежда с гориво.

Следете калориите
Броят на калориите всъщност е доста важен. По този начин вие сте напълно наясно какво и колко ядете и това ви помага да постигнете целта си по-бързо.

Не следвайте стадото, избирайте диетата си разумно
Има много диети, набиращи популярност в наши дни като кето, веган, палео, ниско съдържание на мазнини и други. Но грешката, която правим, е да вярваме, че това, което работи за другите, ще работи и за нас. Не започвайте диета само защото е дала чудни резултати за ваш приятел. Първо оценете собственото си тяло.

Похапването не е толкова лошо, колкото може би си мислите
Ако смятате, че похапването между храненията може да повлияе на вашия строг диетичен план, грешите. Здравословната закуска, консумирана при усещане за глад, може да помогне да се предотврати преяждането по време на хранене. Всяка закуска, която е богата на протеини, не само ще ви накара да се почувствате по-сити, но и ще държи контрола върху желанието за вредни храни.
Ядки, семена, плодове, кисело мляко, сирене, гранола са добре дошли.

Яжте, когато сте гладни, а не когато сте в настроение да ядете
Когато сте отегчени, ядосани или разстроени, може изпитате желание за хранене, но не посягайте към храната преди да сте определили дали всъщност сте гладни или не. Ако не може да си представите, че ядете парче морков, не сте гладни.

Не всички мазнини ви правят дебели
Обикновено избягваме да ядем определени мастни неща като авокадо, ядки и млечни продукти, мислейки, че те ще ни направят дебели. Макар че е очевидно, че в тях има мазнини, те са основни мазнини, които не затрудняват процеса на отслабване, а му помагат.
Пълномаслените млечни продукти, ядките и мазнините на растителна основа насърчават загубата на тегло, а не го задържат.

Обърнете внимание на лекарствата, които приемате
Някои медикаменти могат да допринесат за увеличаването на теглото. Такива са илачите за алергия. Всъщност е по-добре да избягвате напълно ненужните лекарства и вместо това да използвате спрейове и мехлеми, когато е възможно.

Бързата загуба на тегло всъщност не е загуба на мазнини
Свалянето на 5 кг за две седмици е резултат от изключително ограничаване на храна, детокс със сокове или премахване на въглехидратите напълно и се дължи най-вече на загуба на водно тегло и мускулна маса, което може да бъде много нездравословно. Тази загуба на тегло не е устойчива и обикновено се връща бързо и води до цикъл йо-йо, което обърква метаболизма ви. Действителните килограми, които искате да отслабнете и сваляте - килограми мазнини - изискват план за хранене, който включва всички групи храни и не е прекалено ограничителен, за да може да подхранвате тялото си, за да изгаря ефективно мазнините.

Фибрите могат да ви помогнат да отслабнете по-бързо
Диета, богата на фибри, се аплодира в почти всички клиники на диетолозите. Когато добавяме фибри към хранителния си режим, е много важно да пием вода през целия ден, за да предотвратим появата на подуване. Също така се насърчава да се яде протеин с фибри, което насърчава ситостта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X