Напишете дума/думи за търсене

Без излишни коремни мазнини само за 2 седмици

Всяко човешко тяло е различно само по себе си. Има хора, които могат да ядат по 2 пици на ден и така и да не качват килограми. Други пък може да полагат множество усилия, за да постигнат перфектното тяло, и все пак да имат излишни мазнини. Това, разбира се, зависи от множество фактори като ген, метаболизъм и структура на тялото. Но това не означава, че ние самите нямаме лична отговорност към това как изглежда нашето тяло и че не трябва да полагаме грижа за него.

Една от най-проблемните зони както за жени, така и за мъже, е областта на корема. Там често се складират излишни мазнини. За много жени именно коремните мазнини стават причина да се чувстват несигурни и неуверени във външния си вид. Ако вие сте от тях, тази статия може да ви помогне да намалите значително талията си в рамките на само две седмици.

Днешните 5 съвета гарантирано ще ви помогнат да свалите излишните коремни мазнини, ако бъдете постоянни и отдадени на вашата цел.

1. Спрете сладкото и подсладените напитки
Всички обичаме да си похапваме сладко, но то е най-големият ви враг, ако се опитвате да свалите коремна маса. Доказано е, че от сладкото най-лесно и бързо се трупат мазнини. Неслучайно, специалистите твърдят, че това е първото нещо, което трябва да изключите от диетата си, ако се опитвате да отслабнете. Също така, е много важно да премахнете подсладените напитки, тъй като те трудно се усвояват от организма ви и моментално се превръщат в мазнини. Ако искате да видите промяна в рамките на две седмици, се опитайте напълно да спрете приема на сладкиши или се придържайте до 1-2 редчета черен шоколад на ден.

2. Увеличете приема на протеин
Ако искате бързо да видите резултати, трябва да увеличите приема на храни, богати на протеин, като яйца, риба, месо и ядки. Множество проучвания показват, че приемът на повече протеин е изключително ефективен при редуцирането на коремна мазнина. Протеинът забързва метаболизма и помага при по-бързото преработване на калориите. Когато включите повече протеин в диетата си, това ще ви накара да се чувствате по-сити през целия ден и съответно ще имате по-малко желание за похапване. Когато тренирате, протеинът е изключително важен, тъй като се натрупва в мускулите и дава повече енергия на тялото ви.

3. Правете кардио тренировки
Кардио тренировките са високоинтензивни тренировки, които ще ви помогнат да изгорите повече калории и по-бързо да стопите мазнините в областта на корема. Кардио тренировките включват например бързото ходене, тичането, аеробиката, танците и т.н. Намерете този тип кардио, който е най-приятен за вас, и се придържайте към него. Когато се стремите към по-плосък корем, трябва да сте напълно наясно, че няма как да не пролеете малко пот по време на процеса.

4. Правете поне по 10 минути коремни преси на ден
Ако искате бързо да видите резултати в талията си, най–добре е да комбинирате кардио тренировките със силови тренировки. Кардиото гори много повече калории от силовите тренировки, но коремните преси допълнително ще ви помогнат да изгорите ненужните мазнини и ще оформят чудесно мускулите на корема ви. 10 минути на ден са напълно достатъчни, за да постигнете желаните резултати. 

5. Пийте повече вода
Проучванията показват, че човек трябва да приема поне по 8 чаши вода на ден. Пиенето на повече вода ще помогне за по-бързото прочистване на организма и изхвърлянето на излишни токсини. Когато спортувате, винаги трябва да поддържате тялото си хидратирано, за да е по-ефикасна тренировката ви. Най-добре е винаги да имате пълно шише с вода до себе си, за да се подсещате да пиете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X