Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които ръцете казват за здравето

Ръцете са една от първите части на тялото, които показват признаци на стареене, както и сигнализират за определени здравословни проблеми.

Червени длани
Известни още като палмарен еритем, могат да бъдат знак за чернодробни проблеми, особено ако сте на възраст над 50 години. Обикновено зачервяването се намира на външния ръб на дланта. Възможната причина за червени длани е промяна в хормоналния баланс, което причинява разширяване на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да е фактор. Опитайте да преминете към здравословна диета и намалете приема на алкохол.

Потни длани
Има няколко възможни причини за потни длани:
• прекомерно изпотяване (хиперхидроза)
• стрес
• свръхактивна щитовидна жлеза

Загуба на чувствителност и изтръпване
Понякога се събуждаме без чувствителност в определени части на тялото си, а когато се раздвижим, те започват да изтръпват. Обикновено това се дължи на притискане на нерв. В някои случаи този симптом може да бъде знак за цервикална остеохондроза, Синдром на карпалния тунел, венозна тромбоза на крайника, нараняване на брахиалния сплит, анемия или диабет.

Сухи ръце
Най-честите причини за суха кожа на ръцете са дехидратация и естрогенна недостатъчност, която върви ръка за ръка с менопаузата. За да избегнете дехидратацията, пийте достатъчно вода и използвайте хидратиращи кремове за ръце. Включете в диетата си мазна риба, семена и ядки.

Треперещи ръце
Това може да е свързано с болестта на Паркинсон. Ограничете интензивния прием на кафе и алкохол, защото те също могат да причинят треперене на ръцете. Други възможни причини са безпокойството и големият стрес.

Чупливи нокти
Това може да е симптом на недостиг на цинк. Този минерал е наистина важен за здравето, той насърчава заздравяването на рани, помага на клетките да се делят и укрепва имунната система. Добавете някои богати на цинк храни към вашата диета като овес, ядки и месо.

Подути пръсти
Ако пръстите ви изглеждат като бухалка или пилешко бутче, обикновено има недостиг на кислород в тялото. Може да е симптом на по-сериозно заболяване като рак на белия дроб или сърдечно заболяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X