Напишете дума/думи за търсене

3 начина за лесно премахване на жълтите петна по ноктите

Не е задължително да посещавате маникюрист, за да имате красиви нокти. Много дами го правят сами и у дома, при това успешно. Но не винаги правилно. Лакът за основа е свършил или се е сгъстил на дъното, нямате достатъчно време да нанасяте и него или не ви се чака да изсъхне. Хващате шишенцето с цветната боя и я нанасяте направо върху ноктите.

След няколко дни изтривате с лакочистител, но уви, това не помага да махнете жълтеникавите петна, които междувременно удобно са се настанили върху плочките ви. Не е задължително обаче да се примирите с този факт. Почистете ги.

С лимонов сок

Избелващите му сили са добре известни, но киселинността му може да се окаже агресивна за кожата на ръцете. С други думи, не потапяйте целите длани в лимонов фреш. Срежете един плод наполовина и потъркайте всеки от ноктите в него за около 1 минута. Изплакнете с вода и подсушете ръцете. Процедурата върши работа и в случай, че по пръстите ви има следи от никотин.

С паста за зъби

По възможност с избелващо действие. Нанесете малко количество върху ноктите и втрийте добре със стара четка за зъби. Оставете да подейства 5 минути и изплакнете с вода.

Със сода и кислородна вода

Необходима ви е паста, приготвена от 2 1/2 с.л. от набухвателя и 1 с.л. кислородна вода от аптеката. Нанесете с памучен тампон върху ноктите и изчакайте 2-3 минути. За по-голямо удобство първо третирайте едната ръка, а след това другата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X