Напишете дума/думи за търсене

Не изхвърляйте старата козметика, ползвайте я в домакинството

"Спестяването е богатството на бедните и мъдростта на богатите".

Александър Дюма

Понякога нещата, които изглеждат напълно безполезни, всъщност може да се използват дълго време. Крем с мирис, който не ви харесва, или пудра в "грешен" цвят. Ние знаем как да направим козметиката, която събира прах по рафтовете ви, полезна отново.

1. Тоник

Много тоници за лице съдържат алкохол, който елиминира бактериите ефективно

- Тази козметика може да ви помогне, ако трябва бързо да дезинфекцирате ръцете си

- Може да го използвате, за да почиствате мобилния си телефон или клавиатурата. Тези предмети събират много мръсотия и бактерии и не трябва да се измиват с вода, но продуктите, които съдържат алкохол, са добри за тези цели.

2. Козметично олио

Може да използвате козметично олио за миене на мивка от неръждаема стомана. Просто сложете капка от него върху парче плат и разтрийте повърхността, след това избършете с хартиена кърпа. Маслото създава тънък слой, който ще предотврати появата на плаки и сапунени петна.

3. Прозрачен лак за нокти

Прозрачният лак за нокти може да направи блестящи не само ноктите, но и всякаква друга повърхност. Освен това е добър в поправката на дребни несъвършенства у дома.

- За да премахнете драскотини от полирани мебели, сложете малко лак за ноктите на повреденото място.

- Лакът за нокти може да ви помогне да запазите любимите си очила. За да не губите малките винтове на рамката, може да ги запечатате с тънък слой лак за нокти.

4. Пудра

Тази козметика съдържа минерални соли, които абсорбират влагата.

- Преди тренировка във фитнес залата, сложете пудра върху местата, които се изпотят много - мишници, лакти и длани.

- Може да замените шампоан за суха коса с пудра. Просто сложете малко от нея върху косата, за да попие мазнините от скалпа. След това срешете косата.

5. Препарати за сваляне на грим

Те може да свалят не само грима, но и да помогнат за премахването на различни видове мръсотия.

- За да премахнете остатъците от стикери и етикети от почти всяка повърхност, изтрийте мястото с кърпа, напоена с препарат за почистване на грим. Може също така да премахнете петна от дрехите, оставени от червило и друга козметика, но в този случай трябва да използвате течни препарати за сваляне на грим.

6. Лакочистител

Лакочистител с ацетон може да се използва като разтворител или средство за отстраняване на петна. Той също така има антимазнинен ефект.

- Ако пръстите ви са залепени с лепило, поставете малко ацетон върху кожата. Изчакайте 30 секунди, след което измийте ръцете си с топла вода и сапун.

- За да почистите плочките в банята или кухнята, прибавете към топла вода малко лакочистител и ги измийте.

- Ако върху вашия порцелан има петна, разтрийте с мека кърпа, напоена с вода и лакочистител.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X