Напишете дума/думи за търсене

Разкрасяващи продукти от миналото, които работят и днес

Стане ли дума за козметика и бюти процедури, всеки се цели в новото, в модерното, в иновативното. В продукта, който с магическа пръчка ще изглади бръчките, ще ни отърве от петната и ще ни дари с вечна младост. Все още науката работи по въпроса, но докато чакането продължава, не пречи да хвърлим поглед от бъдещето към далечното минало. Разкрасяването занимава умовете и бита на дамите откакто свят светува. Вярно, средствата и методите им някога са били доста по-ограничени от съвременните, но това не означава, че са отживелица или че са неефективни.

Соли от Мъртво море

От действието им са се възползвали в древността и римляните, и гърците, и египтяните. Солите са с изключително богато минерално съдържание, което е много полезно за кожата. А нима има по-красива кожа от здравата. Доверете се на солите и вие, съвременната наука потвърждава благотворното им действие. Не е нужно да се отправяте на далечно пътешествие за солена разкрасяваща процедура. Може просто да добавите от солите във ваната си у дома.

Яйцето

В древен Китай са знаели как да го използват за разкрасяване. Може да не са имали отговор на дилемата дали то е било преди кокошката, но са познавали свойството му да стяга кожата и да я дарява с ценни подхранващи и разхубавяващи вещества.

Розовата вода

Древните египтянки са знаели какво да правят с нея. Използвали я за почистване на кожата на лицето, както и като антиейдж терапия за цялото тяло. Знаели също, че розовата вода стяга порите.

Ледената вода

В миналото се доверявали на нея за бързо почистване на лицето, за стягане на кожата, за тонизиране и за премахване на излишния себум. Днес козметичната ви чанта може да е пълна с далеч по-богат арсенал от продукти с подобно действие, но определено няма да ви навреди, ако опитате действието на обикновената студена вода.

Млякото

Според легендите Клеопатра е използвала мляко вместо вода в своя бюти ритуал. Къпела се в него, а благодарение на тази процедура кожата й била изключително красива. В днешно време едва ли някой може да си представи да се потопи във вана, пълна с мляко, но пък на пазара има достатъчно продукти, които го съдържат и между които може да избирате.

Зеленият чай

Обичайно го приемате под формата на напитка. Но зеленият чай е със сериозен разкрасяващ потенциал. Антиоксидантите в него имат благотворно и подмладяващо действие за кожата. Опитайте, не се отказвайте от любимата си напитка, но не пречи да освежите кожата, като я обтриете с памучен тампон, напоен в нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X