Напишете дума/думи за търсене

Маслото от шипка – новата козметична страст

Неслучайно звездите начело с Миранда Кер, Кейт Мидълтън и Гуинет Полтроу са луди по маслото от дребните непретенциозни плодове. Според експертите по красота редовното използване на масло от шипка успешно се справя с дехидратацията, намалява пигментацията, лекува рани и изглажда бръчките. Действа отлично и на косата, особено ако кожата на скалпа е суха. Спокойно може да добавите няколко капки от него към шампоана, за да омекотите кожата и да се избавите от сърбежите. Освен това маслото от шипка съдържа витамин С и ликопен, които защитават кожата от преждевременно стареене.

Осигурявайте на лицето си порция хлад

Топлото време тепърва предстои, но докато все още има хладни дни, използвайте ги за красота. Свежият студен въздух е идеално тонизиращо средство, което повишава тонуса на кожата и свива порите. Освен това той прави вълшебства за тъмните кръгове и отоците под очите. За тази цел на всеки час проветрявайте помещението, където работите, а преди лягане оставете прозореца отворен поне за 20 мин. И не забравяйте да прибягвате към старото изпитано средство за красота – кубче лед за обтриване на лицето. Ако направите леда с чай от лайка, резултатът ще е още по-впечатляващ.

Масаж вместо антицелулитен крем

Според козметичните експерти, ако целулитът ви е в напреднала фаза, няма смисъл да харчите излишни пари за безбожно скъпа козметика. Вместо това заложете на масажа. Подберете масло, което помага да се подобри циркулацията на кръвта (от лавандула, арган, черен пипер) и използвайте масажор – при редовно прилагане първите резултати се виждат след две седмици.

Круши за красота

Всеизвестно е, че сред най-добрите приятели на красотата са сънят и здравият стомах. За тази цел е достатъчно редовно да похапвате круши. В меката част на този плод има много калий, който освен че снабдява с добро настроение, отговаря за регенерацията на клетките. При дефицит на калий се забавя възстановяването на тъканите, появяват се неврози и безсъние, отслабва сърдечната дейност, повишава се нивото на холестерола в кръвта. Органичните киселини, съдържащи се в крушите, подобряват процесите на храносмилане и стимулират дейността на бъбреците и черния дроб. Освен това тези вещества имат противомикробно действие и ликвидират процесите на гниене в червата. А катво знаем, красотата идва отвътре.

Невен вместо anti-age

Оранжевите цветя показват отлични резултати в регенерацията на кожните клетки, което ги поставя доста позиции пред най-скъпите anti-age кремове. Още един плюс на отварата от невен е, че помага за почистване на порите и избелване на кожата. Маските и компресите с разтвор от невен подобряват цвета и тонуса на лицето и правят кожата нежна и копринена. Експертите ги препоръчат при мазна кожа, тъй като невенът има свойството да намалява дейността на мастните жлези и да се бори с възпаленията и акнето.

Нетрадиционни приложения на сухия шампоан

По дефиниция сухите шампоани се използват, когато нямаме възможност да използваме баня. Коафьорите обаче издават още няколко приложения. Например ако го нанесете само в корените, ще придадете обем на косата си. Ако искате да придадете матов ефект, нанесете го по цялата дължина, като започнете от корените. Сухият шампоан може да замени и лака за коса – не осигурява силна фиксация, но със сигурност ще продължи живота на прическата ви. Ако след тренировка използвате сух шампоан с лек масаж, ще придадете на косата си свеж и приятен аромат. А едно от най-приятните качества е, че този продукт защитава цвета на косата след боядисване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X