Напишете дума/думи за търсене

Бръчките подсказват за проблеми със здравето

Да, малките гънки по лицето идват с годините, но има и такива, които издават здравословни проблеми или предразположеност към определени заболявания. Може би лицето ще ви подскаже нещо, което още не знаете.

Ако имате бръчки по горния клепач на очите, това може би означава, че е време да прегледате сърцето си.

Ако забелязвате къси надлъжни бръчки по челото, това е знак, че имате слаба нервна система, склонност към депресия или невроза.

Виждате ли бръчици в горната част на носа до веждите, проверете дали нямате проблеми с пикочния мехур и бъбреците. Възможно е скоро да се появят признаци за това.Откривате ли диагонални гънки по бузите, склонни сте към хипертония.

Ако шията ви е набраздена, това може да не са следите на годините, а подсказване за проблем с обмяната на веществата или с горната част на гръбначния стълб.

Гънките в ъгълчетата на устата и очите разкриват не само весел нрав, но и че е време да проверите стомаха си.Виждате ли дълбока бръчка между долната устна и брадичката, това е сигнал за проблеми с червата. Малките бръчки над горната устна са свързани с понижено ниво на хормоните и проблеми в еднокринната система.

Мрежичката от бразди под долния клепач разказва за недостиг на витамини и проблем със съня. Имате ли бръчки около очите към слепоочията, това може да е свързано с отслабване на слуха и предразположеност към мигрена.

За да започнете битка с бръчките, си правете масаж на лицето. При него се подобрява кръвообращението и лимфния поток, тонизират се мускулите. Полезно е да се правят масажи два пъти годишно по 10-15 сеанса и по един поддържащ в месеца. Полезни козметични процедури за след 35 г. са почистване, парафинови апликации, дълбока дихратация, микродермабразио, дарсонвал, йонофореза, криомасаж, микролифтинг, пилинг.

Младостта на кожата се удължава с екстракт от елеутерокок (сибирски женшен), женшен, настойка от хмел, коприва, шипка, сок от алое, витамините А, С, Е. Те може да се съдържат в козметичните ви продукти или да ги приемате в натурален вид и като апмули.

Още нещо

Вместо нощен крем подарете на лицето си маска от леко загрято сусамово масло. За стягане ще ви помогне маска с жълтък и мед или с цедено кисело мляко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X