Напишете дума/думи за търсене

Вкусни идеи за експресна вечеря с месо

Запеканка с кайма и ябълки

35 мин/ 4 порции

Прибавете към 400 г кайма 1 яйце и настъргано индийско орехче на вкус. Смесете добре. Почистете и настържете 160 г кисели ябълки. Намаслете форма за печене и разпределете на равен слой каймата. Сложете отгоре ябълките и по желание - настърган корен от джинджифил. Покрийте с тънки резени кашкавал и намажете с 40 г домашна майонеза. Изпечете на 180°C за около 30 мин. След като извадите от фурната, изчакайте ястието да изстине за 2 -3 мин, преди да сервирате.

Пиле с портокали във фолио

30 мин/ 1 порция

Измийте 1 бр. пилешки гърди и подсушете с хартиена салфетка. Направете с остър нож разрез така, че да се получи джоб. Натрийте месото със сол и черен пипер. Обелете 1 добре узрял портокал, разделете на парчета (оставете няколко за декорация) и сложете в получения „джоб”. Завийте във фолио и изпечете за 25 мин на 200 °C. 10 мин преди да извадите от фурната, махнете фолиото, за да се получи хрупкава коричка. Преди сервиране украсете с парчета портокал.

Елда със свинско

40 мин/ 3 порции

Нарежете на кубчета 300 г свинско месо и задушете в малко растителна мазнина до готовност. Докато се приготвя месото, задушете в друг съд 1 глава лук, 2 скилидки чесън и 1 морков. Прибавете 130 г елда (може да я замените с киноа), залейте с вода според указанията на опаковката и гответе до готовност. Накрая прибавете месото и разбъркайте.

Картофи с кайма (мързелива мусака)

30 мин/ 3 порции

Задушете в малко растително масло 1 глава лук, 1 морков и 1 скилидка чесън, прибавете 350 г кайма и разбъркайте. Добавете 650 г картофи на кубчета, поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе до готовност. Преди поднасяне поръсете с магданоз на ситно.

Пене с пилешко филе в сметанов сос

30 мин/ 4 порции

Сварете в подсолена вода 1 пакет пене (или друг вид паста) според указанията на опаковката. През това време загрейте малко растително масло и задушете 1 глава лук и 750 г пилешко филе на кубчета. Отцедете пастата и върнете в тенджерата. Прибавете към месото 125 г сметана и 5 скилидки чесън, минати през преса. Разбъркайте и гответе 8 мин. Полейте пенето със соса и разбъркайте. Сервирайте ястието топло и по желание поръсете с настърган пармезан и магданоз на ситно.

Свински котлети с розмарин

20 мин/ 3 порции

Нарежете на средно големи парчета 600 г свински котлетни пържоли. Загрейте 35 г растително масло в тиган и добавете няколко стръка розмарин. Сложете месото и гответе 10 мин до златисто, като на всеки 2 мин обръщате парчетата (не солете предварително, за да не изсушите пържолите). Извадете месото и сложете в мазнината 2 скилидки чесън на ситно (или минати през преса). Полейте котлетите с ароматното масло, посолете и сервирайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X