Напишете дума/думи за търсене

Шкембе на клечка

богато на витамин А

лесно

10 порции

115 мин

За една порция:

121 ккал

мазнини 2,7 г

холестерол 42 мг

въглехидрати 1 г

протеини 12 г

необходими продукти:

500 г шкембе на ленти

1 глава лук

сол и пипер на вкус

зехтин

сос барбекю

начин на приготвяне:

1 Сложете шкембето в подсолена вода да се свари добре за около 90 мин в тенджера под налягане с главата лук. Изцедете го добре.

2 Навийте лентите шкембе на стегнати рула и ги набодете на шишове. Оваляйте ги в зехтин и в сос барбекю и ги запечете добре на силна скара.

Поръсете шишовете с червен пипер и чесън на прах по желание.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X