Напишете дума/думи за търсене

Лесни и вкусни рецепти за вечеря

Картофени топки с джинджифил

богато на тиамин

лесно

18 порции

90 мин

31 ккал

мазнини 0,1 г

въглехидрати 6,7 г

фибри 1,2 г

протеини 1 г

необходими продукти:

500 г картофи на ситно

80 мл зехтин

2 люти чушки без семки на ситно

1/2 настъргана глава лук

1 с.л. джинджифил

1 ч.л. куркума

1 ч.л. кимион

1 ч.л. кориандър

2 с.л. брашно

1 с.л. лимонов сок

начин на приготвяне:

1 Сварете картофите и ги намачкайте. Загрейте 1 с.л. зехтин на средна температура. Сложете чушките, лука, джинджифила и сухите подправки. Гответе минута, или докато се смесят добре ароматите. Бъркайте през цялото време.

2 Прибавете сместа към картофите заедно с брашното и лимоновия сок. Оформете топчета, оставете да 30 мин да стегнат.

3 Загрейте останалия зехтин на средна температура. Гответе всяка страна на кюфтенцата 1-2 мин. Отцедете върху кухненска хартия и сервирайте.

Авокадено песто

без холестерол

лесно

4 порции

10 мин

183 ккал

мазнини 17,6 г

въглехидрати 6,7 г

фибри 3,9 г

протеини 2,8 г

необходими продукти:

2 бр. авокадо на кубчета

1 ч.ч. босилек

1/3 ч.ч. кедрови ядки

3 счукани скилидки чесън

сокът от 1 лимон

2 с.л. зехтин

начин на приготвяне:

Смесете авокадото, босилека, ядките и чесъна в блендера и пасирайте. Бавно прибавете лимоновия сок, зехтина и вода, ако е необходимо, докато се получи гладко песто, без да спирате уреда. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте върху препечена филийка.

Сладко-кисели чери домати

богато на витамин С

лесно

4 порции

25 мин

63 ккал

въглехидрати 14,8 г

протеини 2,4 г

фибри 5 г

необходими продукти:

500 г чери домати на половинки

2 стръка босилек на ситно

1 с.л. балсамов оцет

1 ч.л. едрозърнеста горчица

1 ч.л. мед

4 с.л. зехтин

щипка лют пипер

1 счукана скилидка чесън

начин на приготвяне:

За да направите маринатата, разбъркайте оцета, горчицата, меда, чесъна, лютия пипер, зехтина и солта. Залейте доматите с маринатата. Оставете ги да се овкусят за 10 мин. Сервирайте със свеж босилек.

Прасковено тирамису

съдържа желязо

лесно

8 порции

40 мин

341 ккал

мазнини 12,6 г

въглехидрати 53,9 г

фибри 1,3 г

протеини 4,5 г

необходими продукти:

1 пакет бишкоти на едро

400 г праскови от компот без костилки

2 ч.л. нескафе

250 г крем сирене

2 с.л. пудра захар

300 г ванилов пудинг

начин на приготвяне:

1 Изцедете плодовете и запазете 1/2 ч.ч. от компота. Разтопете кафето във вряща вода. Прибавете към сиропа.

2 Разделете бишкотите в осем чаши и поръсете микстурата с кафе. Запазете няколко праскови, а останалите прибавете към бишкотите. Залейте с предварително сварения ванилов пудинг.

3 Разбъркайте добре крем сиренето със захарта. Сложете и останалите праскови. Преди сервиране приберете в хладилника.

за още практични съвети, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с любими кулинарни блогъри и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите как да разпознавате орторексията и защо манията по здравословно хранене може да е опасна. Ще разберете кои са най-полезните масла за готвене и ще ви запознаем с изкушения, подходящи за барбекю. Тук са и шест идеи за салати с патладжан, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите студени супи по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни пици.

Ще ви срещнем и със сминдуха, който придава уютен аромат на гозбата, а наш специален гост е Мария Митева-Христоу от My Cooking Book, която споделя кулинарните си тайни. А от корицита ни вкусно ви намига фамозното розово руло с маскарпоне крем от Harry and Lexy's WorkshopWorkshop.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и такова за красива кожа. Ще ви запознаем и с грузинската кухня, която е събрала в себе си най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието.

От специалиста по биохрани Живко Джамяров ще научите кои билки помагат при Хашимото. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X