Напишете дума/думи за търсене

Пица на рулца с колбас

необходими продукти:

1 пакет тесто за пица

2 ч.л. зехтин

2/3 ч.ч. доматен сос

сух босилек на вкус

чесън на прах на вкус

1 ч.ч. накъсана моцарела

1 щафета салам на шайби

1/3 ч.ч. настърган пармезан

1/2 ч.ч. царевично брашно

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°C. Застелете тава с хартия за печене и разточете тестото. Разрежете го на 4 равни дълги ивици.

2 Намажете с 1/3 от доматения сос всяко парче тесто. Поръсете с босилек и чесън, разпределете равномерно половината моцарела и сложете по няколко саламчета върху всяко парче. Навийте на пънчета и приберете в хладилника за 30 мин.

3 Нарежете всяко пънче на 4. Оваляйте в царевичното брашно, а отгоре поръсете с пармезан.

4 Печете 20 мин, или до готовност. Преди да сервирате, оставете рулцата да се охладят за 5 мин. Сервирайте с подходящ дипинг.

В новия брой на сп. "Рецепти за здраве" ще откриете още 70 такива и още по-интересни рецепти, съвети за хранене и добро здраве от най-големите специалисти в България, трикове за заети хора и за ограничен бюджет, както и тайните на най-популярните ни кулинарни блогъри. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X