Напишете дума/думи за търсене

Няколко рецепти за супербърза вечеря

Спагети с готови кюфтенца

Докато сварите спагетите (и не забравяйте, че истинските спагети се приготвят ал денте, тоест недоварени), запечете в скаричката или на тиган десетина готови кюфтенца, които сте разделили на по-малки топки. Залейте с една кутия белени домати на кубчета и, когато течността се изпари, посолете, наръсете черен пипер, 1 ч.л. захар и 2 скилидки чесън на дребно. Сервирайте пастата с така приготвения бързо сос и пресни листа босилек.

Как най-бързо да нарежете чесън:

За най-бързо приготвяне на чесън за такъв сос обелете скилидките и ги притиснете с широкото на ножа върху дъска за рязане. Те ще се сплескат и тогава се налага да ги нарежете само на 2-3 по-едри парчета. Всичко отнема около минута – доста по-бързо, отколкото да ги режете на ситно и с доста по-малко прибори за миене, отколкото, ако ползвате преса за чесън.

Запечени макарони, останали от закуската

Улеснете си живота! Сварете макарони за закуска, но направете по-голямо количество, така че да останат и за вечеря. Когато се приберете, ги сложете в тавичка или йенски съд, Накъсайте няколко розички броколи, сипете 1 к.ч. течна сметана, в която сте добавили сол, черен пипер и 1 скилидка чесън на ситно, настържете кашкавал и/или каквито имате сирена – синьо сирене, чедър, моцарела и т.н. и поръсете с риган или мащерка. Запечете, докато си взимате душ. С чаша бира или студено бяло вино вечерята е станала, без да се усетите.

Домашни бургери

Смелете си предварително 1 кг кайма и я овкусете с лук, пипер, дижонска горчица, малко люта чушка и розмарин на ситно. Разделете я в три плика или според членовете на вашето домакинство и я замразете. Така ще имате варианти за няколко бързи вечери. Една от тях е с домашни бургери. Оставете един пакет кайма да се размразява от сутринта. Когато се приберете, можете да оформите само месото за бургерите и да го сложите да се запече в скаричка, на тиган или на фурна. Какъвто и хляб да имате, той може да послужи за вечерята. Сложете в питката или върху филията по един лист зелена салата, няколко кръгчета краставици, домати и чушки и добавете месото, когато е готово. Можете да сервирате с горчица, домашна лютеница или сос барбекю.

Пица върху арабска питка

Арабски питки можете да намерите вече в по-големите хранителни вериги, както и в арабските магазини. Ако това ви затруднява, спрете се при някоя дюнерджийница и помолете да ви продадат няколко питки, едва ли ще ви откажат. Замразете ги в камерата. Тази вечеря е любима за децата и се приготвя наистина за минути.

Извадете питките спрямо броя хора за вечеря от камерата. Дори няма нужда да ги размразявате първо – те са тънки и в процеса на печене ще станат бързичко готови. Сложете върху всяка питка по няколко лъжици лютеница или кетчуп, а отгоре подредете каквото обичате и каквото имате за пицата. Много вкусно ще стане дори с обикновена маринована копърка, малко лук и настърган кашкавал. Но вариантите са безброй: беконче, накъсано месо от пиле, лук, гъби, царевица, чушки, чесън, пресни домати и т.н. Поръсете на всяка цена с риган и запечете за кратко или във фурна, или в обикновена скаричка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X