Напишете дума/думи за търсене

Обратно в правия път след преяждане

Случва се. Колкото и да пазите линията си няма как да не се поддадете на изкушението. Не върви да ходите на гости с електронна везна нито с калкулатор за смятане на калориите. Пък и от време на време просто ви се иска да му отпускате края. После, разбира се, се изяждате повторно, от угризения. Не вдигайте ръце, може да се върнете обратно в релси без много усилия и да сведете пораженията до минимум.

Не пропускайте закуската

Дори да ви се иска да го направите, не се изкушавайте. Чувството ви за ситост от предния ден е измамно. Метаболизмът ви има нужда от помощ, за да се върне към нормалния график на работа и за това е добре да му припомните правилата със закуска.

Пийте много вода

На първо място тя ви е нужна, за да се справи с хранителното натоварване от предния ден. Освен това ще ви създаде чувство за ситост и ще ви държи далеч от изкушението да продължите с преяждането.

Хапнете салата на обяд

На стомаха ви няма да му хареса особено, ако му предложите отново нещо тежко или мазно, или обилно. Овкусете салатата пестеливо и я изяжте бавно.

Следобедната закуска е точно за вас

Не я пропускайте, дори ако по принцип го правите. Шепа бадеми и парче плод са напълно достатъчни, за да поддържате храносмилателната си машинка в действие и да не изгладнеете, докато дойде време за вечеря. Не бързайте да посягате към сладкото или към тестеното обаче. Задръжте поривите с няколко глътки вода.

Останете за вечеря у дома

Често пъти се случва след един хранително натоварен ден да следва и втори, и трети. И преди да се усетите сте с приятелки на пица, с колеги на парти с алкохолни напитки. А това всичко е екстра натоварване, за което организмът ви не е подготвен. За щастие може да пресечете порочния калориен кръг, като си сготвите нещо леко и питателно вкъщи. Риба със зеленчуци е добър избор и се приготвя бързо.

Вмъкнете тренировката в графика си

Не чакайте да ви стане по-добре, за да отидете във фитнеса или да направите няколко дължини в басейна. Или поне опитайте да се поразтегнете с йога или пилатес. Ще се почувствате сто пъти по-добре физически и ще успокоите угризенията си, че сте прекалили с храната вчера. А това не е никак малко, защото по-голямата част от пораженията след преяждането са в мислите ви. Не се успокоявайте с това обаче границата между еднократното и системното преяждане може да е по-тънка, отколкото очаквате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X