Напишете дума/думи за търсене

Как да забавим остаряването

Наричат антиоксидантите извор на младост. Все повече доказателства сочат, че те са невероятно полезни в битката срещу старостта. Помагат ни изключително успешно да забавим хода на годините, да запазим ума си млад и остър, а тялото жизнено и здраво.

Учените казват, че стареенето е намалена способност на организма ни да поправя щетите от окисляването, което уврежда клетките, органите и тъканите на тялото. Резултатът от окисляването са промените, които настъпват в процеса на стареене – бръчки, побеляла коса, нужда от очила за четене и т.н. Понижаването на мозъчната функция, което понякога води до деменция, също е причинено от окислителното увреждане.

Антиоксидантите предотвратяват окислението и се борят с вредните ефекти. Те са набор от познати витамини и минерали, има ги в храната, в природата. Но съвременния човек не набавя на организма си достатъчно количество от тях. А зимата изяжда и малкото запаси, които сме натрупали през лятото с полезното меню от пресни зеленчуци и плодове. Недостигът на антиоксиданти е сигурна предпоставка за хронични заболявания и преждевременни признаци на остаряване.

Затова през зимните месеци понякога като че ли остаряваме с години. Затова известните и богатите поддържат младостта си с антиоксиданти. Затова в лабораториите в цял свят се разработват все по-ефикасни набори от витамини и минерали със силни антиоксидантни свойства.

Оксибор Форте е такава мощна комбинация от антиоксиданти за пълна защита от процесите на стареене, атеросклероза, стрес, депресия, умствена и физическа умора, катаракта и подобрява зрението. Съставките му помагат на организма да генерира енергия, да се бори с инфекциите и отстранява редица вредни химични вещества, попаднали в него. Изследванията доказват, че антиоксидантите помагат на организма да намали увреждането на тъканите, ускоряват оздравяването и се противопоставят на инфекциите и стареенето.

Съставът на всяка таблетка Оксибор Форте е изключително богат. Проантоцианидинът е най-мощният известен антиоксидант, който подобрява умствената способност и е единственият, преминаващ през кръвно-мозъчната бариера. Коензим Q10 е важен фактор за правилното функциониране и енергийното осигуряване на всички органи и системи, като има особено благоприятен ефект върху съдовите функции и кръвообращението, включително при повишено кръвно налягане и пародонтоза. Селен гарантира нормалното функциониране на нервната система, умствена дейност и предотвратява преждевременното стареене. Бета каротин е жизнено необходим за забавяне процеса на стареене и оказва комплексно въздействие върху кожата, косата, очите и венците. ?-токоферол стимулира нормалното функциониране на сърцето и кръвообращението, забавя развитието на промени, свързани с процесите на стареене. Аскорбиновата киселина подпомага вътреклетъчното дишане. Участва в инактивирането на токсините, в резорбцията на желязото и усвояването на аминокиселините. Подпомага процесите на тъканна регенерация, синтезата на колагена и стимулира имунната система. Нуждата от употребата й се увеличава рязко при стрес и инфекции. Цинкът участва в синтезата на аминокиселините, образуването на колагена, резорбцията на ?-токоферола и регулирането на мозъчните функции. Медта има значение за защита на клетките от свободните радикали, за окисляване на желязото и минерализацията на костите. Магнезият е необходим за резорбцията на калция. Участва във въглехидратния и липидния метаболизъм, мускулното съкращение, невротрансмисията. Оказва защитно действие върху сърцето. Манганът играе ролята на ко-фактор в метаболизма на липидите, белтъците и въглехидратите.

Комбинирани в мощната формула на Оксибор Форте всички те гарантират пълна защита на организма ни от вредните влияния на зимата.

OXYBOR® Forte

Мощна комбинация от антиоксиданти

Оксибор® Форте предпазва организма от действието на свободните радикали - причина за стареене на организма, атеросклероза, стрес, депресия, умствена и физическа умора, катаракта и подобрява зрението.

Оксибор Форте влияе благоприятно при:

• атеросклероза;

• стрес, депресия, физическа и умствена преумора;

• катаракта и влошено зрение.

Оксибор Форте:

• подпомага умствените способности, осигурява енергийно всички органи и системи, като забавя процесите на стареене;

• оказва комплексно положително въздействие върху кожата, косата, очите и венците;

• стимулира нормалното функциониране на сърцето и кръвообращението.

Употреба:

По 1 таблетка дневно – сутрин, задължително след хранене, за минимум 3-6 месеца.

Oxybor® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към клиника „Борола”, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, e-mail: [email protected]; www.borola.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X