Напишете дума/думи за търсене

Какво не бива да слагаме в микровълновата

Всеки знае, че металът няма място в микровълновата. В това число приборите за хранене, металните съдове, дори тези със сребристи или златисти декорации. Също е известно, че има пластмасови купи, кутии и капаци съвместими или специално произведени за употреба в микровълновата. Но не всичко, което прилича на пластмаса, става за микровълновата и не всяка храна има място в нея.

- Кутиите от маргарина и кофичките от кисело мляко са създадени за еднократна употреба. С други думи, изхвърляте ги, след като оползотворите съдържанието.

-Хартиените и картонени пликове, опаковките от стиропор или тънка прозрачна пластмаса в повечето случаи не са направени за многократно използване или за микровълновата.

----- За да проверите, дали определен съд е годен за употреба в микровълнова, сложете го празен в уреда, а до него поставете чаша с вода. Пуснете ги на максимална мощност за 30 секунди и проверете с ръка топлината на съдовете. Ако чашата е топла, а другият съд не е, значи е подходящ. Повторете процедурата за 1 мин.

Зеленчуците са храната, която е най-добре да се консумира сурова или приготвена на пара. Според изследвания обаче в микровълновата:

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X