Напишете дума/думи за търсене

Най-хитрите трикове в кухнята

Съвети за безупречно представяне в кухнята ще чуете всякакви. Ние събрахме за вас триковете, споделени от най-добрите кулинарни блогъри у нас. Тези, които готвят не за ресторанти, не за конкурси, нито за Мишлен звезди. Тези, които готвят за семейството си – точно като вас. Затова си струва да хвърлите поглед върху техния опит в кухнята. Някои от съветите вече сме публикували, сега ги събираме за лесна и практична употреба.

Пастата винаги става по-добра, ако сте я готвили заедно със соса, а не отделно. Свикнали сме да варим пастата в една тенджера, а в касерола да правим соса, който да разливаме чак в чиниите върху нея. Не! Гответе соса в по-висок тиган или в дълбока касерола, за да можете в края на приготвянето му да изсипете вътре готовата паста. Така сосът прониква по-добре навсякъде в нея и тя става сочна и по-вкусна. Може да добавите и малко от водата, в която сте сварили пастата.

Дресингите се правят не в купи и чаши, а в буркани. Купете си няколко буркана в различни размери и с капачки на винт. Продуктките за дресинга лесно ще се смесят вътре само с разклащане вместо с неудобното биене с вилица. Ако пък ви остане от дресинга, може да го съхранявате на студено в буркана. Страшно удобно е, особено ако всеки ден приготвяте салата.

Никога не гответе месото веднага след като сте го извадили от хладилника. Необходимо е да престои на стайна температура, за да могат соковете му да се разпределят равномерно. Съветът важи и за други неща като яйца, тесто и т.н.

Когато варите зеленчуци, слагайте във водата по 1 ч.л. сода за хляб. Содата ще запази цветовете им. А когато са готови, не изхвърляйте водата. Направете супа от нея, или я замразете във формички за лед и я използвайте следващия път, когато ще варите нещо.

В тестото за палачинките сложете и малко кисело мляко или кефир – това ще ги направи по-пухкави и по-вкусни. Ако искате съвършените палачинки пък, добавете и малко захар, настъргана кора от лимон и ванилия. Изпържете палачинките в кокосово масло и ще се насладите на истински шедьовър.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X