Напишете дума/думи за търсене

Няколко готварски трика, които ще ни направят професионалист в кухнята за нула време

Не е особено трудно да се избегне готвенето у дома. Има толкова много ресторанти и вериги за бързо хранене, че почти не си струва да заемаме цяла стая от жилището за кухня. И въпреки това няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна, ако знаеш как да го правиш, разбира се.

Освен това е в пъти по-здравословно и спестява доста сериозни средства.

Много хора смятат, че нямат време за готвене, а други, че нямат подходящите умения. Не е нужно да сте майстор-готвач, за да създадете някои вкусни ястия в кухнята. Предлагаме ви любимите ни кухненски хакове, за да ви помогнем да видите колко бързо и лесно може да бъде да създадете невероятни ястия.

1. Печени яйца

Ако не обичате варени яйца, но ги предпочитате в твърдо състояние, може да пробвате и да ги изпечете. Чукнете по едно яйце във формички за мъфини и оставете да се пекат 30 мин във фурната на 160?С. Не я загрявайте предварително.

2. Замразено вино

Ако искате да изпробвате рецепта, в която се използва вино, но още не й дошло времето, а бутилката с тази течност е отворена, лесно може да запазите напитката, докато решите да приготвите винената манджа.

Излейте останалото вино във формичка за лед и приберете в хладилника. Когато дойде времето за гозбата вино, извадете кубчетата лед и прибавете към основния сос.

3. Обърната пуйка

В последните няколко години и у нас се осинови американската традиция да приготвяме пуйка за Коледа. Перфектната и равномерна опечена пуйка не е лесна работа, но за по-добри резултати опитайте да печете птицата с гърдите към реотаните. Това ще я направи много сочна и с прекрасна коричка.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X