Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за лесни и нестандартни сандвичи

Сандвич с камембер и манго

необходими продукти:

4 филии пълнозърнест хляб

125 г камембер на филийки

1 с.л. сладко от боровинки или вишни

1/2 ч.л. балсамико

2 резена манго

кълнове по желание

начин на приготвяне:

1 Намажете едната страна на хляба с масло и сложете сиренето. Отгоре поставете резен манго, част от сладкото. Поръсете с балсамикото.

2 Загрейте на средно висока температура тефлонов тиган и печете всяка страна на сандвичите по 3-4 мин.

Сандвич със сьомга и целина

необходими продукти:

1/2 ч.ч. нискомаслена майонеза

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сол

1/2 франзела на филийки

4 филета от сьомга

1 с.л. зехтин

смляна целина

черен пипер

1 ч.ч. пресен лук на ситно

начин на приготвяне:

1 Смесете солта със смляната целина. Разбийте майонезата, лимоновия сок и солта и оставете настрани. Препечете леко франзелките.

2 Загрейте тефлонов тиган на средно висока температура. Намажете двете страни на рибата със зехтин. Печете 3-4 мин. Поръсете със сол и черен пипер. Прибавете зеления лук. Похлупете и намалете температурата. Печете 6-8 мин.

3 Разделете лука от рибата и го смесете с майонезената смес. Накъсайте рибата и я сложете върху хлебчетата. Залейте с майонезата и сервирайте със зелена салата.

Сандвичи с печено пиле

необходими продукти:

500 г печено пиле

сол

черен пипер

сокът на 1/2 лимон

3 стръка магданоз или естрагон

2 багети наполовина

за дресинга:

2 жълтъка

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. дижонска горчица

3/4 ч.ч. олио

1/8 ч.л. лют червен пипер

сол

начина на приготвяне:

1 За да направите дресинга, смесете жълтъците, лимоновия сок и горчицата в огнеупорна купа и сложете върху тенджера с къкреща вода. Затоплете около 2 мин, като бъркате непрекъснато. Свалете от котлона, прибавете олиото и бъркайте, докато стане гъсто и кремаобразно. Прибавете 1 с.л. вода, лютия пипер и 1/2 ч.л. сол.

2 Накъсайте пилето, овкусете със сол, черен пипер и лимоновия сок. Разпределете в багетите, поръсете с дресинга и накъсан магданоз. Сервирайте по желание с чипс.

За още вкусни рецепти, практични съвети и разговори със специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X