Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за нетрадиционни сандвичи

С гъби

25 мин/ 4 порции

Настържете 300 г кашкавал. Загрейте фурната на 180°C. Нарежете на тънко 500 г печурки, поръсете ги с 1 с.л. зехтин, 1 с.л. розмарин, малко сол и черен пипер и изпечете за 15–20 мин, като разбърквате от време на време. Запечете във фурната 8–10 филии хляб от двете страни. Натъркайте със скилидка чесън всяка филия. Сложете върху тях от гъбите и от настъргания кашкавал. Запечете във фурната за 2–3 мин, докато кашкавалът се разтопи.

С пиле и червен пипер

10 минути/ 1 порция

Нарежете 200 г пилешко филе на парчета и ги подправете с 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. червен пипер. Намажете с 1 с.л. зехтин и запържете в загрято растително масло за 3–4 мин от всяка страна. Разрежете 1 чабата и запечете от вътрешната страна на сух тиган от двете страни. Намачкайте 1 скилидка чесън и разбъркайте с 2–3 с.л. майонеза. Намажете едната половина от чабатата със соса, сложете няколко листа зелена салата или айсберг и пилето и захлупете с другата половина. По желание разрежете на парчета.

С нахут и ябълка

5 мин/ 1 порция

Сложете в блендер 300 г нахут от консерва (или буркан), 1 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. къри на прах, малко сол и черен пипер. Смелете до еднородна смес и намажете с нея 2 филийки хляб. Сложете отгоре 1 ябълка, нарязана на тънко и 2 листа босилек. Захлупете половинките.

Със сирене и домат

20 мин/ 4 порции

Загрейте фурната на 200°C и изпечете 2 малки домата за около 15 мин. Намачкайте с вилица (или преса за картофено пюре) и отцедете течността. Смесете течността от доматите с 4–5 с.л. майонеза. Намажете 8 филийки пълнозърнест хляб с получената смес. На 4 от филийките сложете от доматената паста, парче бяло сирене и листо босилек. Захлупете с останалите филийки и запържете в загрято масло на средно силен огън по 2–3 мин от всяка страна.

С бяло сирене

10 мин/ 1 порция

Нарежете на тънко 85 г бяло сирене и 1 домат на кръгчета. Сложете ги върху филийка бял хляб, като редувате парче сирене и кръгче домат, като между слоевете ръсите с босилек и малко черен пипер. Захлупете с втора филия бял хляб. Загрейте зехтин и малко масло и изпържете сандвича от двете страни до златисто. По желание натрийте сандвича от двете страни със скилидка чесън и поднесете.

С боб

5 мин/ 1 порция

Намачкайте на пюре 4 с.л. предварително сварен боб. Смесете го с 2 ч.л. лимонов сок и 1/2 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре. Намажете 2 филии хляб с получената смес. Поръсете с червен пипер и сервирайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X