Напишете дума/думи за търсене

Домакини, станали милионерки заради идеите си

За да спечелите милиони, съвсем не е необходимо да правите кариера или да получите наследство. Можете да сте обикновена домакиня. Представяме ви най-добрите примери.

Дебора Коуен ($3,5 млн)

След като ражда дете, Дебора решава да напусне работа и да се посвети на възпитанието на дъщеря си. Заедно със съпруга си се мести в Лонг Айлънд и докато той работи, тя се заема с ремонт на жилището. Много бързо й става ясно колко е трудно да се намери подходящ и благонадежден майстор и й хрумва идея за нов бизнес - служба, която прави предварителна проверка на наемните работници. Майсторите плащат такса за осигуряване на ангажименти, а за клиентите услугата е безплатна. Първите клиенти на Дебора стават съседите й, а само след 6 месеца фирмата й Home Remedies започва да носи печалба.

Санди Щайн ($25 млн)

След като дълги години работи като стюардеса, Санди решава, че е време да започне собствен бизнес. Идеята й е съвсем просто приспособление за дамска чанта, което улеснява намирането на ключовете. Оказва се, че джаджата е крайно необходима за милиони жени и за първата година печалбите достигат 1 млн долара, като с времето продължават да растат.

Джой Мангано

След развода си Джой остава самотна майка с три деца. Веднъж, обирайки от пода водата от счупена чаша, тя наранява ръката си и й хрумва, че ще бъде много полезно да има уред за събиране на вода. Така изобретява механизъм, който нарича Miracle Mop. Опитва да го продава в близкия магазин, но нещата не се получават, затова събира смелост за телевизионна реклама. След няколко години Джой започва да печели по 1 млн. долара годишно, а в момента има почти 100 патента, сред които органайзер, закачалки и очила за четене.

Шери Шмелцър ($300 млн)

Идеята й се ражда, когато на мода идват обувките, наречени „крокс”. Шери, която е майка на три деца, просто решава да ги украси, добавяйки цветя и малки фигурки в дупките. Експериментът веднага се харесва на децата, съседите и познатите и скоро малките украшения за „кроксове” започват да се продават на цена от 3 долара за брой. Скоро Шери и съпругът й започват производство с различни варианти, продажбата на които за първата година достигат 8 млн. по целия свят.

Ким Левин ($700 млн)

Гениалната идея идва на Ким Левин, майка на две деца, когато случайно вижда в задния двор торба с жито, с която съпругът й хранел домашните животни. Ким слага зърна жито в калъфка, затопля я в микровълновата фурна и я превръща във възглавничка за релаксация, която облекчава стреса и болките. След като близките и приятелите й я одобряват, Ким осъзнава, че тази проста идея може да й донесе печалба. Кръщава изобретението си Wuvit - и това е началото на успешния й бизнес модел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X