Напишете дума/думи за търсене

Бързи канелени кифлички (без втасване)

Необходими продукти:

200 мл мляко

1 пакетче суха мая за 500 г брашно

5-6 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 яйцe

1 ванилия

100 мл олио

500 г брашно

канела и пудра захар за поръсване

1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в прясното мляко, не е необходимо да е топло. Добавете захарта, солта, ванилията. Разбийте яйцето и го добавете с млечната смес към 2/3 от пресятото в купа брашно. Сложете мазнината и замесете тестото. Постепенно добавяйте остатъка от брашното и спрете, ако тестото започне да става твърдо.

2. Набрашнете плота. Подгответе широка и плитка тава и я застелете с хартия за печене. Разделете тестото на две топки и разточете всяка на кора с дебелина около половин сантиметър. Разрежете я на парчета като пица. Поръсете я отгоре с канела и пудра захар по желание. Навийте всяко от разрязаните парчета на руло, като започнете от широката му част и навивате към центъра на кората.

3. Подредете кифличките в тавата, намажете ги с разбит жълтък и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 200°С фурна около 20 мин.

Увеличете или намалете количеството захар в рецептата според предпочитанията си. Може да добавите по време на навиването на кифличките начупени ядки, стафиди, парченца локум.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X