Напишете дума/думи за търсене

Сладкиш "Червено кадифе"

богато на витамин В12

лесно

12 порции

50 мин

За една порция:

408 ккал

мазнини 28 г

въглехидрати 36,3 г

холестерол 28мг

протеини 4 г

фибри 0,6 г

необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч. захар

1 ч.л. сода за хляб

1 с.л. какао

щипка сол

2 яйца

1 1/2 ч.ч. олио

2/3 ч.ч. кисело мляко

1/3 ч.ч. прясно мляко

червена сладкарска боя

1 ванилия

1 ч.л. бял оцет

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. Пресейте заедно брашното, захарта, содата, какаото и солта. Отделно разбийте яйцата, олиото, прясното и киселото мляко, сладкарската боя, ванилията и оцета. Разбийте до гладкост, добавете сухите съставки.

2 Излейте тестото в намазнена и набрашнена форма за печене. Печете около 30 мин.

Може да разделите тестото на две и да го изпечете на два пъти. Намажете кейка със сметана или го поръсете с пудра захар.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите виртуозно вкусни идеи, с които ще впечатлите и най-взискателния кулинар. Ще научите кои храни са заместители на слънцето, благодарение на които ще избегнете есенната депресия. Ще ви запознаем с флавоноидите, които са полезни при стрес и помагат за прехода към по-студените месеци. Ще разберете кои продукти провокират стомашни киселини. Имаме и предложения за нестандартен Никулден. За тези от вас, които не си падат по рибата и морските дарове, предлагаме шест рецепти за експресна вечеря с месо. Ще ви срещнем и с аристократката на трапезата - японската кухня.

Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“, както и съвети за приготвяне на различни видове масло.

От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите палачинкови наслади по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни обеди.

Ще ви срещнем и с резенето, което е незаслужено подминавано, а наш специален гост е Лили - зъболекар и автор на блога „LIPODVE“, която споделя своите здравословни открития.

В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.

От кинезитерапевта Радослав Георгиев ще научите как едно упражнение за дишане лекува болките в гърба. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X