Напишете дума/думи за търсене

Торта с целувков крем

богато на витамин В2

лесно

12 порции

40 мин

490 ккал

мазнини 22 г

въглехидрати 65 г

холестерол 40 мг

протеини 7,5 г

фибри 0,4 г

необходими продукти:

3 бр. готови блатове за торта

крем по избор за намазване между тях

за целувковия крем:

5 белтъка

1 ч.ч. + 2 с.л. захар

щипка сол

400 г масло

1 ванилия

сладкарска боя

начин на приготвяне:

1 Сложете белтъците, захарта и солта в огнеупорна купа и разбивайте на водна баня до загряване на сместа и до пълното разтопяване на захарта.

2 Дръпнете от огъня и продължете разбиването до получаването на пухкав и лъскав крем и докато сместа се охлади. Постепенно добавете маслото, а след това и ванилията. Накрая сложете сладкарска боя до получаване на желания цвят на крема.

3 Асемблирайте тортата като намажете между блатовете с предварително приготвен крем по избор. Отгоре гарнирайте с целувковия крем с помощта на шприц. Сложете тортата в хладилника и я дръжте на студено до момента на поднасяне.

Сиропирайте по желание блатовете преди да ги намажете с крем.

за още практични съвети, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с любими кулинарни блогъри, вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.

Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X