Напишете дума/думи за търсене

Антиейдж рецепти

Все повече се обръщаме към природата и нейните блага, които помагат на лицата и телата ни да изглеждат и да се чувстват по-млади и по-красиви. Как може да си направим домашна антиейдж козметика от етерични масла. Предлагаме ви няколко комбинации.

Антиейдж серум за стягане на кожата
(Използвайте го сутрин и през нощта за стягане и тониране)

2 с.л. масло от шипкови семена
2 с.л. бадемово масло
по 10 капки масло от кипарис и масло от здравец
7 капки тамян

Смесете съставките в стъклена бутилка. Нанасяйте малко от серума. Съвсем дребно количество стига за покритие на цялото лице и врат.

Супер антиейдж серум за почистване на лицето

1/2 ч.ч. масло от кайсиеви ядки
по 10 капки масло от морковени семена, масло от шипкови семена, сандалово масло по 5 капки масло от здравец, лимоново масло, масло от тамян, масло от смирна, масло от розмарин. Смесете капките в буркан, без да ги разклащате. Добавете маслото от кайсиеви ядки. Нанесете 1 ч.л. от сместа върху лицето и врата и размажете внимателно.

Антиоксидантен серум

1/2 ч.ч. масло от кайсиеви ядки
по 20-25 капки масло от морковени семена и масло от шипкови семена. Смесете и нанасяйте през нощта.
Трикове за употреба и миксиране

Когато изливате етеричните масла в контейнери за съхранение, оставяйте малко въздух. Това ще позволи на маслата да дишат.

Винаги бъркайте внимателно. Прекаленото клатене или почти истерично бъркане лесно поврежда деликатните органични компоненти, които дават на маслата удивителните им лечебни свойства. Затова най-добре ги съхранявайте в тъмни стъклени бутилчици.

Не забравяйте, че не всички масла са подходящи за бременни жени и кърмачки.

Консултирайте се с личния доктор, преди да решите да ги използвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X