Напишете дума/думи за търсене

Модерните „метли“ за целулита

Проблемът с целулита тормози някои хора целогодишно, защото гледката на портокаловата кожа не е приятна дори пред самите нас. Обърнахме се към козметика Цветелина Бита, за да разберем какви нови методи би препоръчала на дамите с такъв проблем.

Апарат топи мастните депа и ги „гони“ от тялото

Един от добрите помощници в битката срещу целулита е апаратът Beauty Air. Нужно е само да легнем на кушетката на козметика и той започва да „разхожда“ накрайника му по проблемните участъци. Апаратът работи с вакуум като засмуква кожата сантиметър по сантиметър, леко я отлепва и по този начин прави приятен масаж. Не боли въобще. Машината има възможност за регулиране силата на засмукване в зависимост от чувствителността на клиента. Размачкването на бедрата, паласките или дупето повишава циркулацията на кръв в проблемните зони, тонизира ги и помага целулитът да се разбие.

Най-големият коз на апарата обаче е, че накрайникът излъчва инфраред лъчи, които атакуват мастните депа и натрупаните токсини, които доволно „спят“ с своите легла, втечнява ги и ги стимулира да тръгнат към отделителната система. Много е важно по време на терапията да се пие достатъчно количество вода – 2 л на ден, за да може по-лесно да се „изтъркалят“ токсините навън. Терапията може да се направи на определен участък или на цялото тяло. Изберем ли цяло тяло – процедурата трае час, а искаме ли да изгладим например бедрата е нужно да отделим 20 мин.

За да има ефект терапията е нужно да й се „отдадем“ поне 6 пъти – по веднъж на седмица.

Антицелулитни бинтове помагат за изглаждането на кожата

Една от приятните терапии за премахване на портокаловата кожа е увиването на тялото в антицелулитни бинтове и завиване с термоодеяло. Топлината отваря порите и антицелулитният серум от бинтовете влиза в кожата, стигайки до проблемните зони. Най-добър ефект се получава ако след това се направи мезотерапия върху бинтовете.

Детокс шотове чистят организма от токсини

Напълно нов метод, който в момента е много актуален у нас, е да се пият детокс шотове, докато се правят антицелулитни терапии и след месец, освен че тялото става красиво, се изчиства отвътре. Най-популярни са артишок ампулите, всяка от които се разтваря в литър и половина вода и се пие през целия ден. В опаковка за един курс на изчистване има 20 ампули. Когато се изпият, се прави почивка от 6 месеца и процедурата може да се повтори. Единственият неприятен ефект е, че се появява нужда от по-често ходене до тоалетна. След този детокс, организмът е пречистен, функционира по-лесно и се усеща лекота и свежест. А жени, които имат проблем с отичането на краката, след детокса сменят обувките си, защото старите започват да им хлопат.

Важно

По време на терапиите, а и след това е важно да се изхвърли от менюто всичко мазно, пържено, тлъсто, както и вафлите, и другите рафинирани храни, които често са причина за появата на целулит.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X