Напишете дума/думи за търсене

Меден масаж срещу целулит (+рецепта)

Масажът с мед не само засилва лимфо- и кръвообръщението в подкожните слоеве, но и подобрява обмяната на веществата. Освен това спомага за изглаждането на кожата, повишава еластичността й и намалява сантиметрите в проблемните зони. Всеки мед е подходящ за масаж, но най-добре е да използвате натурален, течен мед.

За да подсилите ефекта на медения масаж, добавете етерични масла.

Най-подходящи срещу целулит са цитрусовите масла – от портокал, грейпфрут, лимон, а също и маслото от евкалипт. На 2 ч.л. мед добавяйте не повече от 5 капки етерично масло. Сложете маслата в затопления до стайна температура мед непосредствено преди масажа. Загрейте предварително зоната от тялото, която ще масажирате, като потупвате кожата.

След това нанесете меда и после преминете към масажа: притискайте дланите си към проблемите зони с различна степен на интензивност и рязко ги раздалечайвайте. След известно време ще забележите, че медът потъмнява и променя консистенцията си – това означава, че е извлякъл от тялото вредните шлаки, соли и токсини.

Колко продължава?

Масажирайте всяка зона от 6 до 10 мин. Когато приключите с една зона, я покрийте с хавлиена кърпа и преминете към следващия участък от тялото. Антицелулитният ефект е видим след 7–8 процедури, провеждани през ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X