Напишете дума/думи за търсене

7-те най-големи врагове на женското самочувствие

Следващите редове са женска територия. И все пак споделете някои от съветите, които ще научите, на мъжа до вас. Нека признаем, че да се чувстваме добре в кожата си, е трудно постижимо без нашите половинки. Да сме обичани и ценени е първото условие за добро самочувствие. Затова целунете любимия и се насладете на този текст. 

Враг №1 - Излишните килограми

Сигурно знаете наизуст съветите на диетолозите. Чести хранения на малки порции, много вода, повече движение и положителни емоции. Ако изпробването на поредната нашумяла диета е завършило само с частичен успех, не се отчайвайте. Има добри новини за вас. Отслабването е процес, който се улеснява от определени химични вещества в тялото. Докато се храните балансирано, изпивате 500 мл вода преди всяко хранене и посещавате спортната зала 3-4 пъти седмично, естествените за тялото минерални соли забързват процесите в него.

Враг №2 - Бръчки

Бръчки около устните, очите, ушите и по челото. С годините организмът забавя производството на колаген и хиалуронова киселина. Кожата губи своята свежест и еластичност. Всички знаем правилото, че трябва да я почистваме редовно, да я хидратираме, да ползваме качествена козметика. Младостта на най-големия орган в тялото ни обаче зависи и от допълнителни грижи отвътре.

Враг №3 - Торбички под очите

Умората обаче не е единственият виновник за тъмните кръгове. Специалистите по лицева диагностика веднага ще ви препоръчат да приемате повече калций и желязо. Богатата инервация на лицето отразява много точно вътрешните нужди на организма.

Враг №4 - Суха/мазна кожа

Добрият вид на кожата се определя освен от нормалната й хидратация и от количеството себум, който отделят мастните жлези. Сухата кожа е податлива на раздразнения, страда от нацепвания и труднозарастващи рани. Мазната пък често е добра почва за развитие на акне, комедони и възпаления. За регулирането на мастния себум можете да ползвате различни козметични средства и процедури.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X