Напишете дума/думи за търсене

Нещата, които стават по-добре с годините

Време е да повикаме всички запаси на оптимизъм, да изключим новинарските канали, да сложим розовите очила и да направим списък с нещата, които стават все по-добре с годините. Не само защото не харесваме постоянното мрънкане в обратната посока, но и защото вярваме, че колкото по-често посочваме хубавите неща, толкова повече ще ги виждаме, толкова повече ще стават...

1. Все по-често не ни пука какво мислят другите за нас

Съобразяването с мнението на другите е голяма тежест в младостта. С времето разбираш, че всеки бърка, че всеки си сменя мнението и че най-добре да слушаш себе си и хич да не ти пука какво мислят другите за теб.

2. Започваме да се грижим повече за себе си

Запивания до сутринта и това да легнем с непочистен грим все по-рядко се случва на порасналите момичета. В младостта си мислим, че нищо не може да повреди хубостта ни и да ни събори емоционално, после получаваме няколко бръчки и няколко удари и постепенно започваме да се грижим за себе си по-добре. Започваме да пием повече вода, да се храним по-здравословно, да проучваме козметиката си, да спортуваме.

3. Спираме да контактуваме с отровни хора

Търпяли сме ги по всякакви причини и най-често от младежко любопитство и от невъзможност да бъдем груби и да отказваме. С годините сме разбрали обаче, че отровните хора не ни носят нищо друго освен горчиви уроци, и започваме всячески да ги избягваме. Започваме да се ограждаме само с онези, с които наистина ни е приятно, пълноценно и щастливо.

4. Разочароваме се по-трудно

Толкова пъти сме били разочаровани, че вече не си позволяваме толкова често да се очароваме. По тази причина и по-трудно изпадаме в ситуации на неприятни изненади. Е, животът винаги има с какво да ни сюрпризира, но ние вече отдавна не очакваме от него да ни посипва само с розови листенца и крачим с каски по главите, но все по-спокойни.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X