Напишете дума/думи за търсене

10 неща, от които жената изглежда по-млада

Думата "стара" плаши жената почти толкова, колкото да бъде наречена грозна. Може би защото второто до известна степен е поправимо, а първото неизбежно. Няма нищо лошо в напредналата възраст, но нежният пол я асоциира с увяхващата красота и намаляващия интерес към нея. А дори на обвързаните жени им се услажда да събират погледите и да се чувстват харесвани. Затова те често след 40 г. прибягват до всякакви методи, за да измамят природата.

Да легнете под ножа и да се подложите на куп съмнителни манипулации, определено не е най-оригиналната идея. Освен това понякога крайният резултат е незадоволителен и може да ви направи да изглеждате смешни вместо подмладени.

Има жени, които са като виното - с годините стават по-красиви. Има обаче и други, на които им личи, че вече не са първа младост. И двата типа често биват наричани "добре изглеждащи за възрастта си" или "зрели", а това е като да наречеш дебела жена "пухкава".

Затова имаме една препоръка към мъжете: не използвайте нито едно от горепосочените определения за любимата си. А следващите 10 съвета ще свършат работа за жени, които искат да изглеждат по-дълго млади.

Подбирайте грима внимателно

Първото и най-важно нещо за хубав грим на всякаква възраст е добре хидратираното лице. Това се постига с качествена бяла козметика, добре подбрани кремове според възрастта и задължително използване на ексфолиант.

Хубаво е устният контур да бъде добре подчертан, но в тонове, с максимум една идея по-тъмни от червилото. Светлите цветове за устните пък придават по-нежен и свеж вид, присъщ за 20-годишните. Същото важи за фондьотена и ружа. Всъщност наслоените нюанси по скулите не изглеждат добре дори върху лицето на млади момичета.

Всеки гримьор препоръчва използването на очна линия в съчетание със спиралата. Тя обаче трябва да е тънка. Така се получава контраст, който прави очите да изглеждат по-големи и придава обем на миглите.

Използвайте слънцезащитен крем

Голяма част от нарушенията в пигментацията и старческите петна се дължат на ефекта от вредните UV лъчи. Под тяхно действие кожата се изсушава допълнително. Освен това препичането до моравочервено и шоколадово кафяво подчертават бръчките, а лющенето на кожата след това е далеч от красивото независимо от възрастта. Заради всички тези неща и цял куп здравословни причини е задължително използването на слънцезащитен крем. Колкото по-качествен продукт използвате, толкова по-добре. От една страна, той ще предпази кожата ви от безпощадното слънце, а от друга, ще хидратира кожата ви, което вече споменахме като важно за по-зрялата кожа.

Яжте по-мазна риба, намалете захарта

Ако яденето на по-мазна риба не е възможно, може да го замените с рибено масло във вид на хранителна добавка. Есенциалните мастни киселини, които то съдържа, помагат на мозъка ни да функционира по-гладко и запазва клетъчните мембрани на кожата в добро здраве. Това намалява прекаленото изсушаване на кожата.

По-свежа я прави и ограничаването на захарта. Според диетолози и дерматолози тя изостря процеса гликиране, който ускорява стареенето . Две седмици без сладки неща веднага дават видим резултат - кожата изглежда по-чиста и по-свежа.

Не на строгите диети

Това, че е препоръчително да ограничавате определени храни, не означава да минете на строга диета. Тя изтощава организма и води до загуба на телесна маса. Второто би било хубаво, ако с годините кожата не загубваше еластичността си. Тези два факта водят до увисване. То от своя страна вдълбава бръчките по цялата кожа, които са се появили с годините, и образува нови, които не са се получили заради опънатата кожа.

Подбирайте подходящи дрехи

Ако сте носили едни и същи дрехи през последното десетилетие, то е време да обновите гардероба си. В магазините днес има доста голямо разнообразие както в моделите, така и в размерите. Добре подбраните дрехи оформят силуета и прикриват някои несъвършенства във фигурата.

Важно е да се отбележи, че за по-младежка визия не е нужно да показвате прекалено много плът. Всъщност това се смята за отчаян опит за привличане на внимание. Носенето на няколко ката широки дрехи също не прави добра услуга на външния ви вид. С тях е твърде вероятно да изглеждате по-възрастна.

Ако в крайна сметка ви е трудно да изберете подходящо облекло, помнете: широкият панталон или пола се носи с по-тясна блуза и обратното. Ако не сте уверена във вкуса си, може да се доверите на близък, чийто вкус оценявате.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X