Напишете дума/думи за търсене

На жените им писна да са красиви

Тя е на 49, но изглежда на 29 г. Лицето ѝ е свежо, косата разкошна, талията тънка, но отново е сама. В началото на годината се раздели с втория си съпруг - Джъстин Теру, а по-рано бе омъжена за Брат Пит и имаше още няколко известни гаджета.

Става въпрос за Дженифър Анистън - звездата от филма “Приятели”, по чиято външност много хора въздишат. Същата, която е пръснала близо 2 млн. долара през последните 20 г. за разкрасителни процедури, но за разлика от други нейни колежки парите са си стрували. И това не е само въпрос на късмет. Дженифър посвещава голяма част от живота си на това да изглежда добре. Тя спазва строг хранителен режим, за който харчи по 20 000 долара годишно. Има персонален фитнес треньор, чийто хонорар е над 300 долара на час, а козметиката ѝ за кожа излиза по 10 000 долара на година.

Редовно се подлага

на процедури за

повдигане на бюста,

които са за над 6000 долара. Работи много - има над 50 филма зад гърба си, звезда в Алеята на славата в Холивуд и награди “Еми” и “Златен глобус”.

Въпреки това Дженифър някак не предизвиква всеобща възхита. Често я сравняват с другата бивша съпруга на Брат Пит - Анджелина Джоли, която има 5 деца и сериозна благотворителна дейност, и Анистън винаги губи по точки точно в невъзможността дълготрайно с някого да заживее.

“Това, което се пише, че не мога да задържа нито един мъж, не е вярно. Нито съм тъжна, нито съм съкрушена. Глупост е и това, че отказвам да имам бебе, защото съм егоистка, която мисли само за кариерата си. Никой не знае какво съм преживяла, през какви медицински процедури съм преминала и това какво ми е коствало емоционално”, казва актрисата. Тя започва активно да се грижи за външния си вид, след като в началото на кариерата си не получава роля с мотив, че е “доста закръглена”.

Упоритостта ѝ дава резултат и на два пъти оглавява класации на списание “Пийпъл” за най-красивите хора в света. Когато научава, че за втора година печели приза, признава, че се радвала като тийнейджърка.

На много млади момичета по света обаче започва да им писва от тази мания на всяка цена да изглеждаш красив, която редица холивудски звезди и известни личности задават. Наскоро Би Би Си съобщи, че в Южна Корея, която се смята за един от световните центрове за пластична хирургия, набират скорост протести срещу непрекъснатия натиск дамите да изглеждат добре.

Всичко започва през юни, когато блогърката Лина Бае публикува в ютюб видео със заглавие “Аз съм грозна”. В първата му част пълничката девойка си слага грим, докато под лицето ѝ текат надписи: “Ти можеш да изглеждаш привлекателно, ако се постараеш”, “Нуждаеш се от тонираш крем” или “Трябва ти пластична опреция”.

Оказва се, че всички тези послания са от читатели на нейния блог. Във втората част на видеото тя им отговаря, триейки грима си и слагайки своите очила: “Аз съм грозна, но това е нормално. Не бъдете това, което се опитват да ви направят други. Търсете своя собствен цвят.”

За кратко време филмчето е гледано над 5 млн. пъти. Други момичета също започват да публикуват доказателства как премахват изкуствени подобрения по лицата си и изхвърлят гримове. Този флашмоб бързо прераства в движение “Без корсет”, което се бори за налагане на естествената красота. Бунтът на тези дами се възприема много сериозно, защото според различни проучвания в Южна Корея всяка втора или всяка трета жена на възраст от 19 до 29 г. се подлага на хирургически процедури за разкрасяване.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X