Напишете дума/думи за търсене

10 неща, от които жената изглежда по-млада

Пийте много вода, ограничавайте алкохола

Алкохолните напитки не само дехидратират организма, но и разрушават най-малките кръвоносни съдове - капилярите, които са с много деликатна структура. Това води до порозовяване на кожата, но не в хубавия смисъл. Въпреки това безспорен факт е, че една чаша червено вино на ден крепи здравето заради антиоксидантните си свойства.

Хубаво е да наблягате на приемането на много течности най-вече под формата на вода. Ако за млад организъм се препоръчва дневна дажба от 1-1,5 л, то с напредването на годините е разумно да увеличите малко обема до 2 л например. Повечето вода не само хидратира организма, но са и здравословни за работата на вътрешните органи.

Направете стилна къса прическа

И косата като лицето с годините се изтощава. До известна степен виновен за това е белтъкът кератин, който тялото ни произвежда. С годините той намалява и косата губи блясъка, еластичността и красотата си. Тя се изсушава допълнително от боядисването. Затова е безсмислено да имате дълга и недобре изглеждаща коса. По-късата добре оформена прическа не само изглежда по-младежки, но и стимулира косата към растеж. Това води до по-често подстригване, което освежава косата. Препоръчително е да се използват маски, за предпочитане от естествени продукти. Такива може да се правят и в домашни условия.

Бретонът пък придава още по-женствен вид, стига формата на лицето да позволява да се направи такъв.

Спрете цигарите и започнете да спортувате

Всичко, което ви кара да раздвижите мускулите, е полезно независимо дали става дума за работа в градината, разхождане на кучето, или тренировки в зала. Това ще подобри кръвообращението ви, което от своя страна ще освежи кожата ви и ще укрепи имунната система. Всичко това важи и за спирането на цигарите, в случай, че пушите. Цигарите лишават кожата от кислород и ускоряват процеса на стареенето , защото влияят на разграждането на колаген. Това означава повече бръчки, които се получават по-бързо.

Купете копринено или сатенено спално бельо

По-деликатните материи като коприна, сатен или фино обработен памук не жулят кожата. Затова е хубаво да подбирате спално бельо, което е направено именно от такива платове. Особено ако имате навика да се въртите много нощно време.

Така може да избегнете лющенето на кожата и появата на нови бръчици по лицето.

Правете повече секс

Установено е, че двойки, които правят любов по-често, изглеждат, повече от 10 години по-млади, в сравнение с тези с незадоволителен полов живот. Причината се крие във факта, че удоволствието от секс предизвиква освобождаване на човешкия растежен хормон, който прави кожата да изглежда по-еластична. Всъщност редовното правене на любов не само подмладява, но и удължава живота.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X