Напишете дума/думи за търсене

Ето защо умната жена напуска лесно мъжа

Проучване на университета в Станфорд показа, че в над 70% от разводите инициатор са жените. Социолози и психолози изследват защо това е така и се оказва, че тенденцията жените да са все по-смели в търсенето на своето щастие ще се засилва в бъдеще. От една страна, никой вече не гледа на жена, която е сама, като на „стара мома“. Онова, което изживяваше Бриджит Джоунс в първа серия, остана само в кинокомедиите. Обществото вече дори гледа на жените, които са сами, като на силни човешки същества, които идеално се справят с всичко и които не биха живели в компромисни връзки, само и само да бъдат „с някого“.

От друга страна, жената вече не е свитото кученце в ъгъла, което има куп домакински задължения и твърде малко права като партньор в една връзка. Жената се развива, жената печели, жената трупа самочувствие, опит, знания. Тя няма нужда от някого, на когото да се опре, за да минава обезопасена и щастлива през различните периоди в живота си. Чудесно е, когато има такъв човек до нея, но жената вече не прави компромиси „с качеството“. Защото чудесно познава своето.

Жената не обича и не уважава човека до себе си по презумпция. Тя уважава партньора, който заслужава уважение. И го заслужава не защото е мъж, а защото е човек с интелект и голямо сърце. Тя не е подчинена на някакъв модел, в който мъжът при всички случаи е силният. Силният е този, който умее да се напасва на промените, онзи, който не спира да развива себе си и е достатъчно адекватен да последва половинката си в нейните мечти и трансформации. Ако нейният мъж е толкова силен, тя ще го обича. Ако не е, все по-вероятно е да си тръгне.

Умната жена ще си тръгне без скандали, без заплахи и дори без много-много критики. Тя цени времето и енергията си, тя вече умее да съхранява достойнството си и да гледа напред, а не да затлачва живота си с мисли, обърнати към миналото.

Така че, ако умната жена най-после се умори от постоянното ти шикалкавене, от безумната инерция, с която се носиш по повърхността на живота като умряла риба, от вечно неспазените ти обещания, тя един ден просто ще изчезне. Умната жена няма време за губене с хора, които не я вдъхновяват ежедневно. Умната жена няма време за глупаво съществуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X