Напишете дума/думи за търсене

Нова мода: разведени и щастливи

Често разводът се свързва със скандали и сътресения. Но трендът в социалните мрежи #divorceselfie се опитва да покаже, че това невинаги е така.

Всичко започва, когато канадците Крис и Шанън Нюман публикуват във Фейсбук стандартна „семейна снимка“, на която са един до друг широко усмихнати. Нищо особено освен че надписът отдолу гласи „Ние с Крис пред съда след делото за развода ни“. Селфито става изключително харесвано и е споделено почти 40 хиляди пъти.

Коментарите са, че разводът наистина не бива да е грозен и свързан с караници, а може да бъде приет по приятелски. Все пак щом си се оженил за този човек, трябва поне малко да го уважаваш, че да имаш нормални отношения с него, коментират мнозина.

Заради децата

Шанън обяснява: „Ние се разделихме, но с уважение и благодарност към другия и към годините, които прекарахме заедно. Дори и да не искаме вече да сме любовна двойка, ние оставаме родители на децата. Искахме да им покажем, че двамата ще си останем приятели и нашата раздяла не означава, че те няма да имат семейство. Защото ние продължаваме да сме такова по един или друг начин поне що се отнася до децата.“

Психолози са възхитени от подхода на двамата. Специалистите подчертават, че най-важното при развод е децата да разберат, че се разделят единствено родителите и никой не напуска синовете или дъщерите и не иска да се откъсва от тях. Трудно е да се постигне, но е от изключително значение за психичната стабилност на детето и за поведението му в неговите собствени любовни отношения след години.

Заразна мода

Оказва се, че примерът на Крис и Шанън е вдъхновяващ и много двойки решават също да покажа, че раздялата трябва да бъде цивилизована и дори може да се приеме с усмивка. Така се ражда #divorceselfie, чиято цел е дава положителния пример на много двойки по света, които се развеждат и са щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X