Напишете дума/думи за търсене

Невероятни неща, които показват, че бракът няма да продължи дълго

Всички хора искат любов цял живот, но практиката показва, че този сценарий е рядко изключение в суровата реалност.

В Европа хората се развеждат 2,5 пъти по-често и се женят 2 пъти по-рядко през последните 50 години.
Какво подсказва дали един брак ще го бъде или не?

1. Броят на усмивките в детските снимки на съпрузите
Шведски психолози отговарят на въпроса може ли да се предскаже развод от детски и младежки снимки. Те оценили интензивността на усмивките по скалата от 1 до 10. Оценката се основавала върху това колко са стегнати мускулите на устата и колко бръчици има около очите при усмивка. Резултатите показали, че хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от тези, които се усмихват.

2. Емоционалният тон на гласа
Компютърен алгоритъм може да предскаже успеха на брака с точност 79%, като се анализира само тона на гласовете на съпрузите, когато общуват помежду си. Интензивността, височината, трептенето и треперенето показват силни емоции.

3. Колеги от противоположния пол
Според датски изследователи хората, които работят предимно обградени от представители на противоположния пол, се развеждат 15% по-често.

4. Възпитание
Повечето двойки копират поведението на родителите си, особено на майките си. Социолози в Португалия проучиха поведението на 7000 души и откриха, че ако една майка влезе в нова връзка, независимо дали става дума за брак или просто съжителство, техните пораснали деца ще направят същото.

5. Пренебрегване на конфликтите
Има 4 предвестници на предстоящия развод - презрение, позицията на жертва, критика и игнориране на конфликтите.
Представете си, че искате да проведете разговор за нещо, което ви дразни от доста време, и партньорът ви изведнъж губи интерес към дебата, оставяйки проблема да се „оправи от само себе си”.

6. Негативно отношение на съпруга към приятелите на жена му
Често критиките на мъжа към приятелите на съпругата му през първата година от брака прогнозират развод в бъдеще. Отношенията между жените и техните приятели се характеризират с емоционална близост и подкрепа и продължават по-дълго, докато мъжкото приятелство по-често зависи от съвместни дейности. Затова господата по-лесно променят кръга на общуването си и по-трудно се разбират с приятелите на съпругата си, които намират за неприятни.

7. Прекомерната привързаност на младоженците един към друг
Двойките, които се развеждат в първите 10 години от брака, демонстрират почти 1/3 повече привързаност един към друг като младоженци, отколкото съпрузите в по-успешните бракове. Това се дължи на факта, че двойките, които са започнали връзка със силни романтични чувства, са по-склонни да се разпаднат, защото им е много трудно да поддържат интензивността на тези чувства.

8. Бедност и безработица
Съвсем очевидно е, че животът в трудни условия не е лесен. Браковете в семейства с ниски доходи по-често се разпадат, отколкото във финансово стабилни семейства.

9. Тясно легло
Съпрузите трябва да спят отделно или на много широко легло за психическото и физическото си здраве, за добрия сън и за здравословна среда в семейството. Учените, изучаващи проблеми със съня, са установили, че 30-40% от двойките спят в различни легла. И това всъщност е добре, защото некачественият сън може да доведе до развод.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X