Напишете дума/думи за търсене

Спри развода, докато е време

Много от съпрузите игнорират червените лампички, стане ли дума за неразбории в брака.
Загърбили са недостига на щастие и са прегърнали умореността на отношенията толкова усърдно, че когато изненадващо половинката им заяви, че повече не иска да се задоволя с липсата на любов и доволство във връзката, те са по-разклатени и от последния етаж на панелка.
Ако вие се окажете в ролята на хванатия със свален гард, а сте готови да вложите усилия, за да спасите брака и да си спомните любовта към другия от прах, то тогава може би тук ще намерите своята рецепта за спасение.

Вземете се в ръце

Ако сте достатъчно убедени, че искате да спрете развода още преди да е започнал, тогава се пригответе за екшън. Успокойте паник атаката, която напира у вас, захвърлете настрана унилостта и начертайте строен план за действие.

Удушете нуждата да се правите на жертва

Не припарвайте до въпроса Как можа това да ми се случи на мен?
Ами може, но няма нужда да изпадате в депресивни състояния.
Уволнете „горката аз“ и прегърнете „горда съм със себе си“. Напомнете всички положителни качества, които бихте могли да внедрите отново в брака си, и помислете какъв е най-добрият начин отново да ги поканите в отношенията.

Покажете, че имате нужда от промяна

Направете списък с негативните коментари, с оплакванията, с критиките и ядосаните твърдения, за които се сетите, направени от почти експоловинката, които ви касаят. Направете дисекция на всичкото недоволство на любимия, за да се опитате да разберете кое е камъчето, обърнало любовното ви ложе. След това поговорете с полубившия си съпруг и заявете нуждата си от промяна. Комуникацията е в основата на всичко.

Изхвърлете старите болки

Споделете всичките моменти, в които ви е боляло. Миговете, в които сърцето и душата са били на пух и прах заради лоша дума, гневен жест или неизказани истини. Изговорете болката, за да я преодолеете, но не се задълбочавайте в това кой е крив и кой е прав. Идеята е другият да разбере, че дадено негово действие е довело до раняване, което е могло да бъде избегнато. Извинете се и се поучете от грешките си. Щом водите битка за спасяването на брака си, значи до момента те не са били никак малко.

Вярвайте в себе си

Ако дълбоко в себе си вярвате, че нямате право да бъдете обичани, то тогава е време да спрете с това саморазрушение. Заменете го с мантрата „Заслужавам да бъда обичана. Толкова е лесно да ме обича човек.“
Пратете любов към мъжа, който е почти на изхода на брака ви. Кой знае, току-виж любовта ви го застигне и върне при вас. Ако пък това не се случи, някой друг ще улови обичливата ви щедрост и ще й отвърне с преданост и безстрашие. За да ви обича така, както заслужавате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X