Напишете дума/думи за търсене

Топ 10 нереалистични очаквания за брака

При сключване на брак се получава съюз от двама души с различно минало, начин на живот и очаквания, които може да са нереалистични.

Благодарение на това могат да възникнат емоционални катаклизми, конфликти, неразбиране, недоверие.
Нереалистичните очаквания от брака са една от причините за високото ниво на развод и недоволството на съпрузите.

1. Вашият съпруг ще ви спаси от скуката

Очаквате, че с него винаги ще бъде забавно и интересно. Това не е истина. Ще има моменти, когато ще бъде скучно и досадно.

2. Очаквате съпругът винаги да ви прави щастливи

Отново грешка. Той има свой собствен поглед върху живота, задълженията си. Освен това не забравяйте, че и вие трябва да се грижите да собственото си щастие сами.

3. Той ще промени навиците си, след като се ожените

Семейният статус не променя човека. Получил прозвището съпруг, той няма да се откаже от навиците си. Ако преди сватбата е обичал да пийва повечко или е прекарвал часове пред компютъра, тогава не очаквайте брачната халка да го промени магически.

4. Той ще те разбира без думи

Очаквате от съпруга ви да прочете мислите ви и да разгадае движението на миглите или мърдането на устните, за да е наясно какво мислите, чувствате или искате от него. Ще трябва да му разкажете за своите чувства и желания.

5. Винаги ще държи ръката ви, ще ви гледа в очите и ще говори за любов

6. Винаги ще се съгласявате с вашето мнение, ще проявява съчувствие и ще прави каквото искате

Той може да има собствено мнение по много въпроси, което е различно от вашето. И да спорим, чието мнение е правилно и чие не, е загуба на време. Приемете чуждата гледна точка и се научете да преговаряте.

7. Че няма да имате разногласия и кавги

Несъгласие ще има. И ще има оплаквания поради неразбиране и отхвърляне. И тогава емоциите ще кипят и избухват и изневиделица може да има кавги. Основното нещо е да не ги забавяте и ако се карате, тогава бързо намирайте път да потушите пожара.

8. Че животът ви няма да се промени и вие ще живеете по същия начин, както сте живели преди брака

Ставайки съпруга, вие също трябва да се откажете от много неща. Ще има нови отговорности, нови ценности. Тъй като статусът ви се е променил, това означава, че има навици, с които ще трябва да се разделите.

9. Че той ще откаже близките си заради вас. Не очаквайте

Той ще общува с родители, с приятели. Независимо дали харесвате неговата майка, татко или другари.

10. Не очаквайте, че ще получите от него цялата любов, която не сте получили през живота си

Ако родителите ви не ви харесват особено или в миналото сте имали несподелена любов и е имало емоционални рани, тогава не мислете, че съпругът ще може да ви компенсира това. Не се превръщайте в енергиен вампир, който постоянно изисква потвърждение на любовта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X