Напишете дума/думи за търсене

10 признака, че мъжът е емоционално незрял

Някои хора, въпреки значителната си възраст, остават емоционално незрели. Това се изразява в поведение и отношение към партньора, невъзможност за поддържане на стабилна връзка и брак.

Здравите и надеждни отношения започват с взаимно уважение, доверие и способността да споделят собствения си опит с любим човек. Емоционално незрелият партньор не знае как да общува, не е в състояние да решава важни въпроси.

Признаци на емоционална незрялост

Много двойки се разпадат в първите години на брака поради невъзможност за компромиси. Много по-лесно е да отхвърлиш неприятните навици на съпруга, отколкото да се опитваш да разбереш причината за деянието, да работиш върху намиране на решение. Емоционално незрелите хора невинаги разбират собствените си мисли и чувства, затова се нуждаят от помощ и подкрепа, за да работят върху себе си.
Те може да са успешни предприемачи и добри приятели, но незрялостта им се отразява в отношенията.

Емоционалните инфантили поставят „аз“ винаги на първо място, заглушавайки „ние“ във връзката. Във всеки конфликт те не виждат своята вина, прехвърляйки постоянно отговорността върху другия. В трудна ситуация те не дават на партньора си нужната подкрепа и не са в състояние спокойно да решават проблемите.

10-те характеристики, които показват емоционална незрялост

Не говори за чувства
Индивидът е дълбоко потопен в собствените си преживявания, склонен е да се подава на слабости. Предпочита да се изключи и да се оттегли в себе си, за да не обясни причината за изневярата, кавгата или конфликта.

Не говори за бъдещето
Такъв човек живее ден за ден, не прави планове дори за близкото бъдеще. Трудно му е да формулира ясни насоки, той постоянно се фокусира само върху една точка от ежедневието си.

Самотата го преследва
В брак с емоционално незрял човек партньорът постоянно изпитва самота, не се чувства обичан и желан. На семейството липсва емоционална близост и разбиране, няма духовна връзка на дълбоко ниво.

Дърпа назад по време на криза
Емоционално незрял човек не може да даде подкрепа за любимия. Ако половинката му има конфликт в офиса, стрес в семейството, той не я подкрепя, а увеличава дистанцията между двамата.

Не прави компромиси
Хората с емоционална незрялост не искат да се съгласят и да се придържат към определени правила в семейството. Те защитават правата си, стигайки дори интриги и кавги. Не се впускат в диалог и често лъжат за постигане на целите си.

Атаката е най-добрата защита
Дори лека критика предизвиква раздразнение у него, желание да защити интересите си. Не желаещ да слуша истината за себе си, емоционално незрелият индивид започва да се защитава дори и при незначителен проблем. Почти невъзможно е да се обсъжда въпросът за отношенията с него, което увеличава пропастта и чувството за самота.

Не поема отговорност
Основният признак на емоционалната зрялост е неспособността да се разпознават собствените грешки и слабости. Незрелият партньор прехвърля вината за скандала на любимия, не вижда собствената си вина, влиза в отбранителен режим дори и за най-малките неща.

Не развива връзката
Един съюз се счита за хармоничен, когато и двамата партньори се грижат един за друг. Ако всички изненади и компромиси в двойката идват само от едната страна, връзката ви е едностранчива и може бързо да приключи.

Злопаметен е
Здравият емоционален човек знае как бързо да приключи една започнала кавга и да си вади изводи от конфликтите. Незрелият човек помни оплакванията, което му пречи да развият отношения.

Обикновен егоист
По правило емоционално незрелите хора са големи егоисти, поставят собствените си интереси над нуждите на другите. В семейството те правят компромиси или подкрепят дадено решение само ако видят полза за себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X