Напишете дума/думи за търсене

Как да преодолеем страха си от неговата бивша?

Казват, че парите и сексът управлявали света. Ако това е така, то има и трети компонент – страхът, основният инстинкт на човечеството. А между страховете за работата, здравето и благоденствието ни се прокрадва и още един – от бившата любима жена на любимия. Струва ли си обаче да си тровите живота с него?

С риск да изгубя съспенса на този текст, още в началото ще ви кажа – не, не си струва. Обаче за да не поклатите подозрително глава и да отгърнете на следващата страница, ще се опитам да изброя основните мотиви мигом да захвърлите страха от експоловинката на мъжа до вас в кошчето за боклук.

Опасността да се превърнеш в бивша

За доста голям процент от жените няма „бивши” и настоящи”. Тези наежени дами възприемат света като враждебно място, пълно с хищници, облечени в къси поли и дълбоки деколтета, които само дебнат, за да отмъкнат чужд мъж – а сред тях са и предишните му приятелки или съпруги. Минута невнимание – и веднага самата ти се превръщаш в бивша. Обаче колкото и да не ви се вярва, мъжът до вас също носи глава на раменете си. И перспективата да се хвърля в обятията на всяка хубавица в оскъдно облекло и разкрепостено поведение е далече от представата му за щастлив живот. Ако е мъж, с когото си заслужава да сте, няма и да му хрумне да ви замени, само защото друга жена флиртува с него – още по-малко пък тази, която доскоро е била негова. Просто защото му е до болка позната, което означава, че е изгубила голяма част от очарованието си.

Тя го познава по-добре

Факт е, че бившата му наистина има основното преимущество да познава любимия ви като петте си пръста – местата, на които ходи, приятелите му, приоритетите му в храната и секса. Това обаче често не е предимство, а недостатък – защото тя знае и всичките му неприятни навици и черти от характера. Освен това процесът е двустранен – и той не е запознат с вашите негативи и в началото на връзката ви му се струвате съвършена. Затова не се безпокойте, че в началото между вас и половинката ви може да има някои разминавания – с времето ще се опознавате все по-добре, а истинското изкуство е да се провокирате взаимно да проявявате най-хубавите си качества. Освен това, не забравяйте, че хората се учат от неуспешните си връзки, затова е напълно възможно в настоящата си връзка той вече да не е същият, какъвто е бил с експартньорката си.

Направете от дефекта ефект

Ако искате буквално да шокирате партньора си, при това в добрия смисъл, бъдете „ларж” към предишното му гадже или съпруга. Дори и някъде вътре във вас да тлее ревност и страх от бившата, покажете, че не ви пука. Дръжте се приятелски с нея, засвидетелствайте й симпатия и уважение. Подобно поведение ще му покаже, че тежите на мястото си и сте наясно, че сте по-добрата от вас двете. А бившата ще осъзнае кристално ясно, че няма шанс, ако реши да ви играе игрички и да го прелъстява обратно. Така с един куршум ще ударите два заека – той ще се влюби още повече във вас, а тя ще разбере, че няма шанс да върти интриги. Но дори и да успеете да се сприятелите с нея, никога не се изкушавайте да обсъждате заедно поведението на партньора ви – винаги спазвайте границата на добрия тон и дискретността.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X