Напишете дума/думи за търсене

8 разлики между истинските и фалшивите хора

Повечето от нас са достигали поне веднъж в живота си до степен, в която сме се чудили дали новият човек, когото току-що ме срещнали, е наистина толкова приятен или е манипулативен лицемер.

Напоследък живеем в цинично време, което ни кара да вярваме все по-малко на хора, които правят добрини, защото си мислим, че го правят с користна цел. И понякога сме прави.

Как да разпознаем хората, които са истински и които са фалшиви?

1. Грижат се нас / Гледат високомерно

Искрените хора уважават и показват респект към всички, защото те преди всичко уважават себе си. Не гледат на останалите отвисоко, демонстрирайки превъзходство.

Фалшивите хора уважават само тези, за които си мислят, че имат власт. Те са доста селективни с кого да комуникират и с кого да се държат добре, водени от това каква полза биха могли да имат от тях.

2. Трудно се впечатляват / Лесно се впечатляват

Когато стане дума да задоволиш някого, истинските хора са доста голяма лъжица. Това е така, защото имат собствено мнение. Ако нещо не им харесва, те няма да го прикрият и ще изразят негодуванието си.

Фалшивите хора ще ви покажат колко са впечатлени, колко щастливи са от това или онова, само и само за да ви се харесат и за да може след време да поискат услуга от вас.

3. Изпитват комфорт зад кулисите / Обичат да са под светлината на прожекторите

Искрените хора обичат да прекарват времето си сами. Колкото и да им харесва да са заобиколени със себеподобни хора, те са абсолютно ок, ако останат вкъщи с приятна книга в ръка.

Фалшивите хора имат нужда постоянно да са в центъра на вниманието. Те са отчаяни за вниманието на околните и ще направят почти всичко, за да привлекат повече фенове. Те си мислят, че светът се върти около тях – нещо, което ги прави прекалено повърхностни.

4.Скромност / Самохвалство

Искрените хора не обичат да се фукат с техните кариерни постижения или с щастливия си любовен живот. Ревностно пазят света си от чужди очи.

За разлика от фалшивите хора, които са самовлюбени като паун. Те обичат да се хвалят за щяло и нещяло. Търсят одобрението и аплодисментите на останалите.

5. В лицето / Зад гърба ви

Ако има нещо, което ги тревожи, искрените хора ще седнат срещу вас и ще ви го кажат в лицето. Това е една от най-силните им черти – да изразяват мнението си без задни мисли.

Фалшивите хора са двуличници, които обичат да клюкарстват. Те са едни пред вас, а тотално различни, когато видят гърба ви.

6. Действия / Думи

Искрените хора винаги се стремят да дават най-доброто от себе си и да изпълняват всяко обещание, което са дали.

Фалшивите хора имат склонност да говорят много, но да не вършат почти нищо. Единственият път, когато ще ви обещаят нещо, е ако са сигурни, че от това ще извлекат лична изгода.

7. Честно мнение / Фалшива хвалба

Искреността е много ценно качество, което е притежавано от истинските хора. Може да не ви понрави мнението им за новата ви рокля, обувки, прическа или за начина ви на работа. Въпреки това те са напълно наясно, че няма безгрешни хора и че всеки се учи от грешките си. Те правят същото и със себе си, не се баломосват, че никога не стъпват накриво.

Фалшивите хора винаги ще ви потупат по рамото за вашата работа или за нещо, в което и те се разпознават, за да получат вашата реципрочна реакция. Но ако решат, че нещо не им изнася, пригответе се за интриги и клюки. Освен това критикуват останалите по начин, по който ще ги накара да се чувстват зле и винаги им натякват грешките.

8. Безусловна помощ / Егоистични мотиви

Искрените хора не изневеряват на себе си и на останалите и когато правят нещо за себе си, го правят по същия начин и на околните. Те не се захранват от нещастието на другите и винаги ще се притекат на помощ, без да очакват нещо в замяна.

Фалшивите хора ще говорят колко много биха искали да ви помогнат и как биха преобърнали света, за да го сторят, но в действителност няма да направят нищо. Техните мотиви са егоистични и ще ви подадат ръка, ако им я напълните с благини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X